FOTO  Marin Čarapina na pripremama Hrvatske reprezentacije

marin čarapina

Hrvatska Muay Thai reprezentacija od 26. travnja do 3. svibnja u The View resortu u Novom Vinodolskom održava pripreme i selekciju za IFMA svjetsko prvenstvo u Bangkoku.

Svjetsko amatersko prvenstvo održava se od 13. do 22. kolovoza, a nastupit će borci iz stotinjak zemalja.

Reprezentacija broji 23 člana, a selekciju će voditi izbornik Branko Cikatić i trener reprezentacije Emil Zoraj. Među njima je i naš borac Marin Čarapina.

Pripreme su brutalne rade se jaki treninzi ujutro i poslje podne, rekao je Marin za naš portal i dodao: Treninzi se baziraju na tehničkom djelu kondiciji i jakoj fizičkoj spremi. Sve se radi sa našim poznatim borcem Emilom Zorajom, koji je sada i trener reprezentacije.

Emil Zoraj bez sumnje je među najuspješnijim hrvatskim kickbokserima svih vremena. Emil je  borac koji je pobijedio svjetske prvake Artema Levina, Kaoklaija, Rayena Simsona, te pružio sjajan otpor Tyroneu Spongu i Dmitryju Shakuti, te osvojio pet naslova u karijeri.

Sve to skupa prati izbornik, naš hrvatski tigar Branko Cikatić. Cikatića ne treba puno predstavljati, i dovoljno je reći da je bio svjetski i europski prvak u tajlandskom boksu i prvi pobjednik turnira K-1 Grand Prix u Japanu 1993. godine.

Ovde sa mnom treniraju svi borci iz vrha Hrvatske u Muay Thai-u, i uglavnom uvjeti i trening su vrhunski, završio je Marin koji će se nakon ovih priprema vratiti u svoj Mostar, a zatim odlazi u Tajland.

HERCEGOVINA.info