Marin Čarapina brani prijelazni pokal memorijala Ludvig Pavlović

Emil Markić, boks, Mostar, Marin Čarapina, Marin Čarapina, Muay Thai, prvak bih, Marin Čarapina, tajlandski boks, Hrvatska zemlja, Marin Čarapina, Marin Čarapina, Muay Thai, Marin Čarapina, borba, Marin Čarapina, Marin Čarapina, Muay Thai, Marin Čarapina, Marin Čarapina
Osim glavne borbe večeri između Antonija Plazibata (Ameno tim Split, Hrvatska) i Michala Turinskog (Poljska), u cjelovečernjem programu ove izuzetne manifestacije posjetitelji će gledati i tri super fight međunarodna meča, između kojih će biti kratke glazbene numere i točke akrobatskog plesa.

U prvom super fight meču gledat ćemo domaćeg borca iz Vitine, odnosno kluba Black Dragon koji za protivnika ima vječnog rivala Tarika Žunića iz Pretorian tima Livno. Ovaj meč borci rade u slobodnom stilu i po Pride pravilima i to 3 runde po 5 minuta. Drugi super fight meč je ujedno i meč za interkontinentalnu titulu u borbi slobodnog stila po Pride pravilima i predviđen je u 5 rundi s po 5 minuta. Ljubuški klub nije organizator ovog meča, ali je zbog dugogodišnje suradnje s borcem iz Metkovića, Edom Čavrkom, ustupio mjesto za promociju ovog meča. Čavrk živi i vježba u Frankfurtu, gdje je i sjedište Svjetske Asocijacije AFSO, koja je verificirala i licencirala njihov meč. Borba je predviđena za kategoriju 78,900 kg. Čavrku (tim Bandog Zadar) će se suprostaviti Petar Zukić iz Novog Sada (Srbija) koji nastupa za MMA tim Kać.

Treći, odnosno posljednji super fight meč, je predviđen po pravilima profesionalnog muay thai sporta odnosno tajlandskog boksa. Borci rade meč u kategoriji do 83 kg i to 3 runde s po tri minute. Sastaju se Zeničanin Bajro Selman, mladi devetnaestogodišnjak koji je skupio već 54 meča, a od toga ima samo jedan poraz te njegov protivnik Mostarac Marin Čarapina, najuspješniji muaythai borac iz Bosne i Hercegovine koji je osvajao titule prvaka Hrvatske te Bosne i Hercegovine. Marin je osvajač prijelaznog pokala Ludviga Pavlovića za 2017. godinu tako da će to priznanje braniti na ovom memorijalu. J

Okršaj za prvaka svijeta u K-1 disciplini

U glavnoj borbi večeri Antonio Plazibat (Ameno tim Split, Hrvatska) i Michal Turinsky (Poljska) će se boriti za titulu profesionalnog prvaka svijeta u K-1 disciplini. Organizator se pobrinuo da ovo zaista bude spektakl vrijedan svakog respekta. Bit će tu glazbe, pirotehnike i prelijepih mažuretkinja, glazbenika i svjetlosnih efekata. Plazibat je 24-godišnji Solinjanin i u ovom meču je izazivač.
Antonio Plazibat

On je trenutno najperspektivniji borac u svijetu i sa samo 23 godine osvojio je najprestižniji turnir na svijetu u K-1 sportu. Njegov protivnik i profesionalni prvak svijeta je Poljak Michal Turinsky. Borio se i to jako uspiješno sa gotovo svim svjetskim renomiranim borcima, a titulu je uzeo proslavljenom bh. borcu Dževadu Poturku i ponovno ga savladao u uzvratnom meču. Impresivan je podatak ovog meča da se u njemu sastaju pobjednik svjetskog K-1 turnira u Japanu i aktualni prvak svijeta.

Dnevni list