FOTO  Marija Zelenika: Na Balkanskom prvenstvu želim osvojiti medalju

Marija Zelenika

... Mlađih djevojčica, kadetkinja i Mlađi kadeti/kadetkinje, a u uzrastima kadeta i juniora i juniorki zauzeli su treća mjesta. Jedna od onih zaslužnih za ovaj uspjeh Borse je Marija Zelenika koja zajedno sa svojom braćom već dugi niz godina se uspješno bavi judom.

- Možete li čitateljima našega portala reći nešto o sebi?

Zovem se Marija Zelenika rođena sam u Mostaru 12.9.2000. godine. Idem u 8 razred OŠ Biograci Široki Brijeg. Volim više sportova, ali posebno judo.

- Kada ste se počeli baviti judo sportom?

Judom sam se počela baviti 2008 godine.

- Možete li nam pobliže reći o vašim uspjesima u BiH na judo borilištima?

Svake godine od 2008 do 2015 bila sam državna prvakinja Herceg Bosne. 2008 bila sam državna prvakinja do 25 kg za mlađe dječake i djevojčice u Lukavcu. 2009 bila sam 3. na državnom prvenstvu u Prijedoru. 2009 najuspješnija mlađa djevojčica na Božićnom turniru u Splitu. Za mlađe pionirke do 28 kg 2009 godine proglašena sam nada godine u Širokom Brijegu. 2010 najuspješnija mlađa djevojčica na Uskršnjem turniru u Splitu. Dobila sam priznanje od grada Mostara za postignute sportske rezultate u 2011 godini i za državnu prvakinju u 2011 godini. Iste godine proglašena sam za najbolju sportašicu u kategoriji mlađi kadetkinja grada Mostara i bila sam državna prvakinja za mlađe dječake i djevojčice do 32 kg u Lukavcu. Godine 2012. državna prvakinja u kategoriji mlađi djevojčica 36 kg u Vitezu, a 2013.godine sam postala državna prvakinja u kategoriji starijih djevojčica do 40 kg u Vitezu. 2014. godine postala sam državna prvakinja u kategoriji stariji pionirki do 44 kg u Mostaru, a 2015. godine viceprvakinja u kategoriji kadetkinja do 48 kg u Travniku i 2015. državna prvakinja u kategoriji juniorki do 48 kg u Trebinju. Godine 2015 proglašena sam sportašicom Širokog Brijega za kadetkinje.

- Možete li reći nešto o uspjesima na međunarodnim borilištima i koliko ih imate?

Na međunarodnom kupu Jadran u Splitu gdje je sudjelovalo dosta zemalja svake godine sam bila 1, na turnirima u Crnoj Gori imam dosta prvih i drugih mjesta. Na balkanskom prvenstvu u Turskoj 2013. godine bila sam 5, a 2014. godine sam se pasirala na balkansko prvenstvo, ali nisam nastupila.

- Možete li izdvojiti nekoga tko vam je pomogao u dosadašnjoj karijeri?

Za moje uspjehe zaslužni su od Ive Čović-Stanić, Franje Zadre, Tomislava Vučića, Miljenka Vidovića, a najviše od mog prvog trenera Željka Zadre od kojeg sam najviše naučila. Pa do moji roditelja koji najviše ulažu u mene.

- Kakvi su vam budući planovi što se tiče juda?

Pored škole i školskih obveza pokušati ću i dalje nastaviti baviti se judom i postizati što bolje rezultate. Posebno na Balkanskom prvenstvu koje slijedi.

- Kakva je Marija izvan borilišta?

Ja sam izvan borilišta dosta razigrana i vesela što mogu potvrditi moji prijatelji i prijateljice.

Izvor: Ju-do.info