Ljubuški borac Josip Artuković razočaran mečom u kaljingradskom ringu

Josip Artuković
U kalinjingradskom se ringu, u okviru Grand Prixa 8 najboljih europskih boraca PRO FC organizacije u kategoriji do 84 kilograma, suprotstavio Alekseju Efremovu, domaćem borcu koji dolazi iz tima najboljeg borca svih vremena, legendarnog Fjodora Emeljanenka, te je poražen već u prvoj rundi - tehničkim nokautom.

Iako je 27-godišnji Artuković znao da ga u Rusiji čeka jako težak posao i da poraz sam po sebi nije "smak svijeta", nezadovoljnim ga više čini činjenica da je poslije samog meča imao dojam kako nije dao 100 posto svojih mogućnosti, kako u ringu nije bio pravi. Razočaranje je tim veće jer je za ovaj meč mjesec dana vježbao i trenirao u najboljim uvjetima - surađujući u Zagrebu sa slavnim Mirkom Filipovićem i njegovim Cro Cop Teamom.

Efremov je, ipak, u petak imao svoj dan. Iskoristio je prvu pogrešku Josipa Artukovića, oborio ga na leđa i nizom udaraca iz dominantne pozicije završio meč za svoju šestu pobjedu u isto toliko borbi i Artukovićev drugi poraz u sedam mečeva. "Kada sam pogledao snimku, imao sam osjećaj da nisam dao ni deset posto svojih mogućnosti. Jako sam nezadovoljan svojom izvedbom, budući da sam se za ovu borbu pripremao u Zagrebu kod Mirka Filipovića gotovo mjesec dana, a sve je bilo gotovo za tri minute. Na početku borbe sam ga srušio i uzeo bočnu poziciju, ali sam požurio u prelasku u full mount poziciju (dominantna pozicija) i u tom me trenutku okrenuo i završio na meni i kasnije me dovršio s nizom udaraca", iskreno je priznao Artuković, koji je tako propustio priliku plasirati se u završnicu turnira koja će se održavati svakih mjesec dana.

Ipak, osnivač i predsjednik kluba slobodne borbe ARTI iz Ljubuškog nema vremena žaliti za ovim porazom. "Nemam nikakvih ozljeda i za desetak dana se vraćam kod Mirka trenirati, jer imam dosta ponuda za iduće borbe", rekao je Artuković. Kako nam je kazao, uglavnom se dati o borbama izvan granica BiH, ali za sad još uvijek ne zna gdje će biti njegova iduća.

Mirko Filipović ga nahvalio

U nedavnom gostovanju na Goal.hr-u u video-chatu Mirko Filipović je odgovarao na pitanja koja su čitatelji tog portala postavljali na Facebook stranici. U dijelu gdje govori o radu s mladim borcima, Filipović je iznimno pohvalno govorio i o Josipu Artukoviću.
"Sparirali smo, doživio je jednu drugu dimenziju sparinga. Ja sam s njim radio parter, Mladen Brestovac i Igor Mihaljević (K1 borci, nap.a.) su radili stand-up, pokazao je da je iznimno vješt i srčan. Radi se o jako talentiranom borcu koji bi se već za 2 ili 3 godine, ako posloži stvari u svojoj glavi i financije, mogao boriti u UFC-u," rekao je Filipović. "Poslije meča u Rusiji se opet vraća kod mene, opet ćemo trenirati i maksimalno ću mu pomoći", dodao je Cro Cop.

Dnevni list