Koliko košta biti uspješan u BiH? Tko je zadnji napusti neka ugasi svjetlo!

Veso Brkić, Marin Brkić, Stela Brkić, SKK Neretva, obitelj Brkić, karate

To uviđaju i oni koji su bili najtvrdokorniji patrioti, pa i oni koji su do zadnje kapi znoji branili njene boje. Ovo je priča o troje mladih sportaša kojima je ova država ukrala snove, a takvih priča u drugim domenama i sferama ovog društva sigurno ima na stotine ili bolje rečeno tisuće.

Ovo je priča o prekrasnoj sportskoj obitelji Brkić iz Mostara koja je ovom gradu i ovoj državi dala troje državnih prvaka. Da u kojem slučaju ova obitelj živi u nekoj normalnoj državi oni bi bili nacionalni heroji. Nažalost ova obitelj živi u državi kojoj ništa nije sveto, pa ni oni koji su nositelji titula državnih prvaka. Ovaj portal godinama prati obitelj Brkić, te se skupa sa njima raduje njihovim športskim uspjesima. Za neke sport kojima se bave možda nije zanimljiv, ali nismo svi rođeni da budemo nogometaši.

Obitelj Brkić godinama živi za sport koji njihova djeca treniraju. Dali su tom sportu sve, a kada nekome daješ sve onda se nešto mora i vratiti. Brkićima se vratilo tako što je njihovo troje djece postalo državnim prvacima u svojim kategorijama. Sav trud, rad, odricanje donio im je ono o čemu su sanjali, a sanjali su da će kao osvajači titule prvaka braniti boje svoje države na Svjetskom prvenstvu, skupa sa svojim prijateljima iz kluba koji su se također okitili titulama prvaka.

Nažalost po njih njihova sreća kratko je trajala, i ono za što su izborili i dalje će im ostati  samo san. Zbog nebrige države čije boje brane naši će prvaci preko tv ekrana gledati neke manje uspješne sportaše od sebe koji imaju novac otići na tu svjetsku smotru.

Ima li u ovoj državi odgovora na pitanje koliko koštaju nečiji snovi i sportski uspjesi?  Ima li uopće netko tko će ovoj mladosti objasniti zašto država nema sluha za njihove pobjede, medalje i titule? Ovih dana iz svake paštete iskaču priče o nogometnoj reprezentaciji čiji članovi imaju i ptičijeg mlijeka. Naravno da je nogomet sport broj 1. u svijetu, ali i ova djeca koja treniraju sport koji se zove karate trebaju dobiti svoje mjesto pod suncem.

Teško nam je i zamisliti kakvim bi sve imenima federalni mediji nazivali ove mlade i uspješne sportaše da su otišli pod zastavu Hrvatske, a žive i rade u BiH. Ne, oni su branili boje BiH i ta ista BiH im je okrenula leđa i neće da im omogući odlazak na svjetsku smotru najboljih u njihovom sportu. Može li se ikakva poruka nakon svega ovoga poslati nekim slijedećim naraštajima? Naravno da ne može i niko na ovom svijetu ne može utješiti naše mlade prvake. Ova država nema nikakvu perspektivu, i jedina poruka koja se može poslati tim nekim budućim naraštajima jeste da onaj tko zadnji pobjegne iz ove države ugasi svjetlo.

HERCEGOVINA.info