FOTO  KK Zrinjski: Novi uspjesi naših karatista na Grand Prix Croatia

kk zrinjski
...(Hrvatska, Azerbajđan, Austrija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Belgija, Češka, Danska, Njemačka, Hong Kong, Mađarska, Izrael, Italija, Kosovo, Latvia, Makedonija, Crna Gora, Nizozemska, Poljska, Srbija, Slovačka, Slovenija, Švedska) okupilo se ovaj vikend na 24. po redu tradicionalnom međunarodnom karate turniru GRAND PRIX CROATIA u Sportskoj dvorani Samobor.

Prvog dana na tatamijima samoborske sportske dvorane nastupilo je rekordnih 823 karatista i karatistice.
Prvenstveni cilj organizatora turnira jeste da se najboljim karatistima ove regije i šire (kadeti, juniori, ml.seniori) osiguraju što bolji kontrolni mečevi i što kvalitetnija provjera forme pred Europsko prvenstvo koje će se održati u Švicarskoj od 06. do 08. veljače 2015. godine.
Turnir je ove godine bio na kvalitativno i kvantitativnoj najvišoj razini u svim uzrasnim kategorijama.
Karatistima KK "Zrinjski" Mostar natjecanje je također poslužilo kao dobar natjecateljski uvod u podizanje forme prema nadolazećem prvenstvu Europe i nastupili su za reprezentaciju BiH.

Veselko Brkić je osvojio zlatno odličje u kategoriji Kumite - Juniori -76. Na "vrućem" samoborskom tatamiju Veselko je odradio šest odličnih i atraktivnih mečeva koji su podigli atmosferu na prepunim tribinama nove sportske dvorane.
Njegov brat Marin Brkić radio je kategoriju Kumite - Juniori -68. Nije imao sreće. Bio je blizu prolaska, međutim sudačkom odlukom u sljedeći meč odlazi reprezentativac Srbije.

Drugi dan, u nedjelju, na međunarodnom karate turniru Grand prix Croatia bio je rezerviran za nastup 879 sportašica i sportaša.
Stela Brkić je na ovom velikom natjecanju osvojila izvanredno treće mjesto, zahvaljujući čemu je Karate klub "Zrinjski" Mostar i bosanskohercegovački sport bogatiji za još jednu broncu.

Ove godine je konkurencija u kategorijama bila vrlo jaka , a na postolja su se uspinjali samo najbolji među najboljima što i nije bilo nimalo lagano jer su kategorije bile dobrano ispunjene kvalitetenim mladim natjecateljima.

 Iz KK Zrinjski su još nastupili Kristina Ćorić i Ivor Krešić. Kristina je poražena u drugom meču, a Ivor u borbi za treće mjesto.

HERCEGOVINA.info