FOTO  Judo klub Hercegovac ovog vikenda osvaja 7 novih medalja

Judo klub Hercegovac

...sedam novih medalja i to 3 zlata, 3 srebra i broncom s dva međunarodna turnira; u Podstrani kraj Splita i u Vogošći kraj Sarajeva. Zanimljivo je kako su dvije od tri srebrene medalje došle borbama između dva člana najstarijeg mostarskog judo kluba.
U Podstrani, u tehničkoj organizaciji J.K. Tempo u konkurenciji 170 natjecatelja iz Hrv, Bih i Ukr „Hercegovac" su predstavljala 4 najmlađa člana do osam godina a postignuti su slijedeći rezultati Dominik Senkić i Katja Tomić zlatne medalje, Andrej Epler srebrena medalja (nakon tri pobjede klupsko finale protiv Dominika Senkića). Još je Hercegovac predstavljala i Dea Vukičević. Zanimljivost za ovaj turnir je da je jedan od rijetkih koji se održava na otvorenom, točnije na školskom igralištu u Podstrani, a mali „Hercegovci" su ovaj turnir iskoristili i za kupanje na obližnjoj plaži.

U Vogošći u tehničkoj organizaciji J.K. Champion u konkurenciji oko 300 natjecatelja iz Bih i Cg nastupile su djevojke mlađe kadetkinje i kadetkinje i postigle slijedeće rezultate: Anđela Jurić zlatna, Anja Marić srebrena i Lana Gačić srebro u uzrastu mlađih kadetkinja i kadetkinja gdje je bila u klupskom finalu protiv Anđele Jurić.

Već idućeg vikenda Hercegovac nastavlja svoje aktivnosti i to u sklopu reprezentacije na balkanskom prvenstvu za juniore u Sibiu u Rumunjskoj gdje će kao redovni članovi juniorske reprezentacije nastupiti Danica Jurić i David Pušić i na međunarodnom turniru Banja Luka Open u organizaciji J.K. Zvijezda Banja Luka.