FOTO  Judo klub Hercegovac opet u samom vrhu, ovaj put na Kupu Jadrana

Judo klub Hercegovac
Ovo natjecanje ujedno je i najstariji turnir s najvećom tradicijom na našim prostorima. Sami turnir okupio je 550 judaša iz 16 zemalja i preko 50 klubova. Najstariji mostarski judo klub Hercegovac i na ovom natjecanju zabilježio je dobar nastup. Judaši Hercegovca okitli su se s čak 31 medaljom i osvojili drugo mjesto u ukupnom poretku. Nakon natjecanja djeca su imala i „mini izlet" te su vruć dan iskoristili za kupanje na jednoj od najpoznatijih Hrvatskih plaža „Bačvice".
Osvajači zlatnih medalja: Nika Zovko, Lana Čović Stanić, Ivana Buntić, Ljiljana Džeba, Mario Novak i Stefan Juka
Srebra su osvojili: Čerkuč Marko (srebro i u konkurenciji starijih), Josip Džeba, Bojan Gačić, Petar Kožul, Marija Kožul, Ivan Letica, Marta Napoli, Nera Prce, Gabriela Raič, Katja Tomić, Ena Vidović
Bronce: Luka Bubalo, Andrej Epler, Bojan Gačić (dupli start), Albert Galić, Miličević Ivan, Nera Prce (dupli start), Gabriela Raič, Ina Ravlić, Vana Šarac, Rafael Šunjić, Bruno Tomić, Jan Gubeljić i Lorena Vučić
Do sada u ovoj godini Hercegovac je nastupio na 25 natjecanja te s istih donio 273 medalje i 14 pehara za najbolje ekipe natjecanja. Još jedan nastup je ostao ekipi Hercegovca do kraja prvog dijela polusezone.
Slijedećeg vikenda održava se balkansko prvenstvo za mlađe kadete do 13 godina gdje judo klub Hercegovac ima čak osam svojih reprezentativaca što je rekord broja reprezentativaca iz jednog kluba. Turnir se održava u Rumunjskoj u Temišvaru a 4 člana Hercegovca nastupaju u subotu dok preostala četvorka nastupa u nedjelju. Na prvenstvu balkana pravo nastupa imaju prvaci i viceprvaci država iz Bih, Crne Gore, Albanije, Makedonije, Grčke, Bugarske, Rumunjske, Turske, Cipra, Kosova i Srbije.