FOTO  Judo klub Borsa uspješan u Bugarskoj, Srbiji, Hrvatskoj i Crnoj Gori

borsa listopad turniri
Putovali su u Bugarsku, Srbiju, Hrvatsku i Crnu Goru. Na sva 4 natjecanja Borsa je uspjela ostvariti značajne rezultate.

Međunarodni judo turnir "Ilinden OPEN" održan u Sofiji (Bugarska) okupio je preko 700 natjecatelja iz 13 zemalja, te je ujedno i najjače natjecanje na kojem je Borsa nastupila ovog vikenda. Kvalitet turnira podizale su istočne zemlje poput Gruzije, Kazahstana itd., a natjecatelji iz Mostara morali su se suprostaviti različitim stilovima judo-a. Na spomenutom natjecanju uspješni su bili Josipa Brvenik i Domagoj Jozeljić. Josipa je osvojila zlato, a Domagoj bronzu.

Međunarodni judo turnir "Kikinda 2016" tradicionalni je judo turnir na kojem JK Borsa nastupa već dugi niz godina. U organizaciji Borsinog prijateljskog judo kluba "Partizan" iz Kikinde okupilo se 50 judo klubova sa područja 10 zemalja iz Europe. Na spomenutom natjecanju brončanim odličjima su se okitile Sara Prkačin i Ana Zovko.

Međunarodno judo natjecanje "Kup Mokošice" održano je u Dubrovniku (oko 300 natjecatelja, 21 klub). Osvajači medalja iz redova Borse su:

ZLATO: Martino Ćorić, SREBRO: Helena Čule i Luka Vučić. BRONZA: Ivana Šarić, Petra Jovanović, Tvrtko Slokar, Petar Bojović i Ivan Nikolić.

"13. Novembar" - naziv je natjecanja koji je organiziran ovog vikenda u Cetinju (Crna Gora) u organizaciji judo kluba "Crnogorac". I na ovom natjecanju Mostar je imao svoje predstavnike. Osvajači medalja su:

ZLATO: Ana Bošnjak. SREBRO: Luka Turić i Fran Zadro. BRONZA: Petra Jovanović.

Uz pregršt osvojenih medalja ove godine među kojima su državna zlata, medalje na jakim međunarodnim turnirima, medalje sa europskih kupova, medalje sa balkanskih prvenstava, velika organizacija najveće sportske manifestacije grada Mostara - Borsa Open-a treneri Borse zasigurno ne mogu kriti zadovoljstvo te najavljuju da će se truditi da klub i dalje ide uzlaznom putanjom:

"Zaista smo zadovoljni svim rezultatima i progresijom kluba u svakom pogledu. Najviše nas raduje što uočavamo svestrani razvoj kod djece. Trudimo se iz sporta izvlačiti maksimalno sve ono dobro što ga krasi. Djeci usaditi disciplinu i zdrave kvalitete moralnog odgoja te kroz brojna putovanja, natjecanja i susretanje s različitim kulturama i nacijama oblikovati im svjetonazor za nečim boljim i višim. Mislimo da svaki narod mora težiti za kvalitetenim podmladkom, a sport mnogo pridonosi u tome."

Judo klub "Borsa" je sa svojim članovima u 2016. godini nastupio na čak 55 judo natjecanja do sada i to u 16 različitih zemalja (Hrvatska, BiH, Srbija, Makedonija, Austrija, Mađarska, Njemačka, Poljska, Rumunjska, Slovenija, Italija, Crna Gora, Češka, Španjolska, Albanija, Bugarska).