Judo klub 'Borsa' najuspješniji klub na Božićnom turniru u Vitezu

judo klub borsa u vitezu
... judo sezonu popraćenu značajnim judo uspijesima i organizacijom najmasovnije sportske manifestacije na području BiH.

U konkurenciji 525 natjecatelja i 44 judo kluba JK Borsa je osvojio 33 odličja i zauzeo 1. mjesto ekipno u sveukupnom poretku sa 73 osvojena boda, što je 13 bodova više od drugoplasirane ekipe judo kluba Famos iz I. Sarajeva.

Borsa je također proglašena i za najuspješniju ekipu dječaka do 11 godina, ml. kadetkinja do 16 godina i kadeta do 18 godina, dok su Darijan Faletar, Marija Zelenika i Josipa Brvenik proglašeni najboljim kadetom, kadetkinjom i ml. kadetkinjom natjecanja.

Na otvaranju natjecanja predsjednik Judo saveza Herceg Bosne gosp. Slavko Sikirić pohvalio je organizaciju najvećeg judo turnira na ovim prostorima "Borsa Open-a" te je nakon toga gosp. Željku Zadri predsjedniku judo kluba "Borsa" počasno uručen 6. DAN majstorskog pojasa za postizanje iznimnih rezultata i doprinos u unaprjeđenju judo sporta u BiH.

Da je i ova sezona bila vrlo uspješna govore značajni rezultati koji su i ostvareni unutar ove kalendarske godine. Judo klub "Borsa" iznjedrio je 8 pojedničanih zlata na državnim prvenstvima, a čak 3 puta je kolektivno proglašen najboljim judo klubom državnog prvenstva i to u uzrastu ml. seniora U23, kadeta U18 i ml. kadetkinja U16.

Drugoplasirana je ekipa Bosne i Hercegovine u uzrastima juniorka U21, a trećeplasirana u uzrastima ml. kadeta U16, kadetkinja U18, juniora U21 i u sveukupnom poretku muškaraca i žena u konkurenciji seniora.

Osvojene su i dvije medalje na Balkanskim prvenstvima (Marija Zelenika - 2. mjesto u Turskoj - najbolji rezultat bh. reprezentacije na BP za kadete i kadetkinje 2017.) i Josipa Brvenik (3. mjesto - Grčka).

Petar Zadro je u svojim prvim seniorskim iskustvima zablistao zlatnom medaljom na Europskom kupu, te 7. mjestom na Prvenstvu Europe U23 i 7. mjesto na African Open-u održanom početkom godine u Casablanci (Marroco).

Godinu je obilježio i "Borsa Open" koji održan u listopadu. Nastupilo je 1036 natjecatelja i 129 klubova iz 30 zemalja svijeta. Najudaljenija zemlja učesnica bila je Indija, a najbrojniji klub na natjecanju, izuzevši domaćina, bio je Judo klub "Edirne" iz Turske koji je nastupio sa čak 41 natjecateljem.

Božićni judo turnir u Vitezu na kojem JK Borsa tradicionalno nastupa na kraju svake kalendarske godine je ujedno i četrdeseto natjecanje na kojem je klub nastupio u ovoj sezoni.

Medalje na turniru su osvojili:

Zlatne medalje: Ivana Šarić, Monika Zadro (zlato i u konk. starijih), Marija Zelenika, Sara Prkačin, Aljoša Čvoro, Darian Faletar, Josipa Brvenik, Ivan Jozeljić, Martino Ćorić, Ivano Marić i Vito Slokar.

Srebrene medalje: Mario Jozeljić, Ivana Ereš, Jure Zovko, Tea Halajkijević, Elena Bekavac, Robert Halajkijević i Dragica Zovko.

Brončane medalje: Petra Zovko (bronca i u konkurenciji starijih), Ivano Marić (konkurencija starijih), Mirko Zelenika, Josip Zovko, Robert Halajkijević (konkurencija starijih), Dragica Zovko (konkurencija starijih), Helena Čule, Fran Zadro (bronza i u konk.starijih), Ivana Ereš (konkurencija starijih), Martino Ćorić (konkurencija starijih), Tea Halajkijević (konk.starijih) i Jan Mutilović.