Judo klub ‘Borsa’ Mostar uspješan u Samoboru i Novoj Biloj

02.03.2015
1/2

Judo klub “Borsa” iz Mostara ovog je vikenda zabilježio nastup u Samoboru, pokraj Zagreba i na kvalifikacijama za Državno prvenstvo za seniore u Novoj Biloj. Međunarodni Judo kup Samobora ove je godine okupio 591 džudaša iz 51 kluba i 11 zemalja.

Naime, ovaj je judo turnir najjači u Hrvatskoj po broju natjecatelja i zemalja, a džudaši mostarske Borse već dugi niz godina nastupaju na njemu. Ove su godine otputovali sa 8 natjecatelja, a osvojili ukupno 7 odličja.

Najsjajnijim odličjem okitio se Domagoj Pušić u konkurenciji džudaša do 14 godina do 38 kilograma. Pušić je također zabilježio nastup i u konkurenciji boraca do 16 godine te se okitio još jednom medaljom, ovaj put broncom.

Srebro je osvojio Domagoj Pušić, a brončana odličja su osvojili Petra Zovko, Darijan Faletar i Ivan Jozeljić (Ivan je osvojio broncu i u konkurenciji starijih).

Ovog je vikenda Judo klub "Borsa" nastupio na kvalifikacijama za državno prvenstvo u uzrastima seniora. Ovaj turnir organiziran je pod tehničkom organizacijom Judo kluba Nova Bila i Judo saveza Herceg Bosna. članovi i članice Borse okitili su se sa 6 odličja.

Zlato su osvojili Petar Zadro, Valentina Mihić, Ivana Šunjić, Mia Maksumić i Josipa Bošković, a brončane medalje su osvojili Amar Maksumić i Jozo Zovko. Idućeg vikenda Judo klub "Borsa" iz Mostara nastupiti će na državnom judo prvenstvu za seniore koji će se održati u Sarajevu.

loading...