FOTO  Judisti mostarske Borse briljirali i u talijanskom Trevisu

judo

... Judo kluba „Treviso“ međunarodni judo turnir pod nazivom „Citta di Treviso trophy“ koji je održan u sportskoj areni „Palacicogna“ okupio je oko 600 natjecatelja iz 10 tak zemalja Europe.

Mostarci su briljirali i svih sedam natjecatelja Borse sa ovoga turnira vratilo se u Mostar sa osvojenom medaljom.Najsjajnije odličje su osvojili David Pušić i Jozo Zovko. Pušić je svoje snage odmjerio u kategoriji mlađih kadeta do 40 kilograma, dok je Zovko najuspješniji bio u kategoriji mlađih kadeta do 55 kilograma. Napomenimo da su i Pušić i Zovko aktualni prvaci Bosne i Hercegovine.

Srebrene medalje su osvojili Darijan Faletar u kategoriji dječaka do 50 kilograma, te Jure Zovko u kategoriji mlađih kadeta do 50 kilograma. Brončana odličja su osvojili Ivan Jozeljić u kategoriji dječaka do 50 kilograma, Danica Jurić u kategoriji ml. kadetkinja do 63 kilograma, a Josipa Bošković u kategoriji ml. kadetkinja iznad 70 kilograma.

Vodstvo i treneri Judo kluba „Treviso" naglasili su da su imali čast ugostiti mostarsku Borsu kao velikog judo giganta u svom gradu, te najavili i suradnju u budućnosti, kao i dolazak na 5. izdanje „BORSA OPEN-a". Tako ćemo po prvi put u gradu Mostaru imati i predstavnike Italije na velikoj sportskoj manifestaciji pod okriljem organizacije ovoga sportskog kluba.

Zadovoljni treneri djecu su nagradili kvalitetnim obilaskom Venecije, neposredno nakon turnira.

„Zaista imamo izvrsnu kvalitetu u klubu upotpunjenu jako dobrim uvjetima. Djeca rade, napreduju, rastu. Rezultati se nižu. Trenutno brojimo 289 članova u klubu, a to je ishod samo kvalitetnog rada. Ovaj sportski kolektiv obara sve rekorde u gradu, a trudit ćemo se da tako bude i u budućnosti.", kazali su nam iz uprave kluba.

Borsa u ovoj godini osvojila čak 565 medalja sa domaćih i međunarodnih natjecanja

Da je Borsa u mnogočemu rekorder, dokaz je i brojka od 565 medalja koje je ovaj sportski kolektiv osvojio u ovoj kalendarskoj godini. Medalje su osvajane širom Europe po raznim domaćim i međunarodnim judo turnirima, a ukupno je osvojeno 164 zlatnih, 160 srebrenih te 243 brončane medalje. Do kraja godine imaju odraditi još par turnira, te će brojka zasigurno preći preko 600 osvojenih odličja, što je rekordan broj za sportske klubove u ovom djelu Europe.

Džudisti iz mostarske Borse idućeg vikenda putuju na međunarodni judo turnir u Rumunjsku.