FOTO  Judašima Hercegovca 8 medalja s prvog turnira u 2016-oj

Judo klub Hercegovac, Zagreb
...„Panda" Zagreb. Na turniru je sudjelovalo 500 natjecatelja iz 50 klubova iz 9 europskih zemalja. Svi natjecatelji Hercegovca su došli do pobjedničkog postolja što je obećavajući početak nove natjecateljske godine. Osvajači medalja iz Zagreba:
Zlato: Nina Artuković (U14), Srebra: Anja Marić (U14), Danica Jurić (U23), Bronce: Danica Jurić (U18), Anđela Jurić (U16 i U18), Andrea Lončar (U14) i Rafael Šunjić (U14).
„ Početak nove natjecateljske sezone je uvijek težak i potreban je novi proces prilagodbe našim natjecateljima budući da su zadnji put natjecateljski judo osjetili prije više od mjesec dana tako da možemo biti zadovoljnim rezultatima iz Zagreba. Isto tako smo svjesni da ima prostora za napredak ali ovo je period kada se brusi forma za najvažnija natjecanja u seozni (državna prvenstva, balkanska prvenstva te europsko prvenstvo). Posebno bih istaknuo srebrenu medalju Anje Marić kojoj je ovo prvo natjecanje nakon pauze od 5. mjeseci radi ozlijede. Ona je na svom povratničkom turniru ostvarila 4 pobijede i 1 poraz te je tako ostvarila odličan plasman."
Nakon turnira judaši Hercegovca su ostali još jedan dan u Zagrebu te su imali priliku posjetiti znamenitosti Zagreba, ali i moderniji dio te zagrebačku Arenu, klizati na ledu te posjetit grad Skradin i njegovu tvrđavu.
Iduće natjecanje za judaše Hercegovca je početkom veljače u Crnoj Gori, točnije u Herceg Novom.