FOTO  Judaši Neretve nastupili na dva turnira

judo klub neretva

U subotu mlađi članovi kluba nastupili su na 18. Memorijalnom turniru "Mario Zebić" u Kaštel Sućurcu. Na turniru je sudjelovalo 476 natjecatelja iz 8 država, Italija, Nizozemska, Švedska, Bosna i Hercegovina, Danska, Albanija, Crna Gora i Hrvatska. Judaši mostarske Neretve osvojili su 4 medalje, od toga 1 zlatna i 3 srebrene. Pored ovog rezultata, još tri naša natjecatelja osvojila su 5 mjesta u dosta jakoj konkurenciji.
Zlatnu medalju osvojio je:
-Stjepan Salmanić -46 kg (U14)
Srebrene medalje osvojili su:
-Rino Vrljić -46 kg (U12)
-Sergej Jarendić -60 kg (U14)
-David Brkić -60 kg (U12)
Peta mjesta osvojili su:
-Ana Vranješ -40 kg (U12)
-Rade Vranješ -46 kg (U14)
-Rino Vrljić - 46 kg (U14)

Drugi turnir koji je bio na repertoaru ovoga vikenda je Europski judo Kup za kadete koji se održao u Cluj Napoci (ROU). Na turniru je nastupio i član mostarskog kluba, pored još 546 natjecatelja iz 31 države Europe. Srđan Ajvaz nastupio je u kategoriji do 90 kg (U18) gdje je imao dvije borbe. U prvoj borbi turnira, u prvoj minuti pobjeđuje Pacuraru Ionuta, reprezentativca Rumunjske sjajnim Ipponom. U drugoj borbi ga dočekuje nositelj europske liste za kadete i deveti u svijetu, mađarski reprezentativac, Tutanzski Zalan. Ajvaz vodi od početka na kazneni bod za mađara i u regularnom dijelu borbe vodi na dva kaznena boda (shido). Ulaskom u zlatni bod borba je i dalje neizvjesna, tek u 1:30 min mađar dolazi do prednosti i tako član Neretve i reprezentacije BiH gubi borbu.

Potom se čekalo da reprezentativac Mađarske prođe u sljedeće kolo kako bi Ajvaz imao još borbi do eventualne medalje, no međutim predstavnik Mađarske u sljedećem kolu u zlatnom bodu gubi od reprezentativca Italije (Carnevali Leonarda) također visoko pozicioniranog i tako Ajvaz više nije imao pravo na popravne borbe.