Judaši Hercegovca uspješni i u Novoj Biloj

18.03.2018

U subotu 17.03. održan je judo turnir saveza Herceg-Bosne u Novoj Biloj, koji je ujedno i kvalifikacijski turnir za državno prvenstvo Bosne i Hercegovine.

Judaši mostarskog Hercegovca se s ovog turnira vraćaju bogatiji za 21 medalju od čega 11 zlata, 6 srebrenih i 4 brončane medalje u uzrastima dječaka i djevojčica do 13, do 15, do 18 godina i juniora i juniorki do 21 godine. Na turniru je sudjelovalo oko 150 sportaša iz 10 klubova koji djeluju pod judo savezom Herceg Bosne. Državno prvenstvo koje slijedi je u uzrastu do 13 i do 18 godina i to 31.03. u dvorani u Novoj Biloj.

Podsjetimo, državno prvenstvo za djecu do 11 godina i seniore već je održano u Bihaću, a Hercegovac uzeo je titulu najbolje muške i najbolje ženske ekipe za djecu do 11 godina, te u ovoj godini ima već 16 državnih medalja. Iz kluba poručuju kako se nadaju da će se ovaj trend osvajanja državnih medalja nastaviti i na slijedećim turnirima.

Zlatnim medaljama okitili su se: Mario Novak, David Senkić, Ivano Đinkić, Lana Čović Stanić, Nina Grubišić Čabo, Ina Ravlić, Anđela Jurić, Domagoj Pušić (zlato i u konkurenciji juniora), Danica Jurić, David Pušić

Srebra: Ivan Miličević i Anđela Jurić (klupska finala), Martino Prce, Petar Kožul, Filip Lončar, Tomislav Brkić

Bronce: Ivana Buntić, Luka Bubalo, Lana Gačić, Anja Marić

U dosadašnjih 5 turnira u 2018-oj godini judo klub Hercegovac okitio se s čak 108 medalja, od čega je 44 zlatne medalje, 27 srebrenih i 37 brončanih medalja te su u Mostar ponijeli već 11 pehara za najbolje ekipe ili pojedince turnira. U prošloj godini Hercegovac je osvojio ukupno 461 medalju u 38 turnira a iz kluba ističu kako se nadaju da će ova godina biti po svemu uspješnija od prošle.

Sljedeći vikend Hercegovci sudjeluju na 3 manifestacije i to juniorski europski kup koji se boduje na službenoj europskoj rang ljestvici, na međunarodnom turniru u Splitu i dio ekipe će sudjelovati na utrci za djecu „Mostarski polumaraton" i time doprinijeti svome klubu i gradu kojega zastupaju širom Europe.

loading...