FOTO  Judaši Hercegovca u Mostar donijeli 34 odličja s dva turnira

Judo klub Hercegovac

... točnije u Berkovićima i u 500 kilometara udaljenom Vršcu u Srbiji. S ova dva turnira ukupno su donijeli 34 medalje i titulu najbolje ekipe turnira u Berkovićima.

„U Berkoviće na turnir krenuli smo s izmješanom ekipom sačinjenom od početnika i početnica i nešto malo iskusnijih dječaka i djevojčica. Samom tom činjenicom nismo ni očekivali kako ćemo se popeti ovako visoko na ljestvici, no naši članovi su nas odličnim nastupima razuvjerili. Naime kako su nam rekli iz redova organizatora turnira uvjerljivo smo bili najuspješnija ekipa. Za Vršac smo poslali nešto iskusniju ekipu dječaka i djevojčica do 13 godina. Naša ekipa dječaka na kraju osvojila je drugo mjesto u ukupnom poretku i moramo reći kako su nam opravdali sva očekivanja. Kako smo najavljivali početkom godine ova bi godina za nas mogla biti najuspješnija u povijesti po uspjesima i na dobrom smo putu. Već sada na kontu imamo 174 medalje od čega s 23 s državnih prvenstava. Od ove 23 medalje imamo čak 10 prvaka države u mlađim uzrasnim kategorijama čime se niti jedan klub u BiH ne može pohvaliti a ove brojke će zasigurno i porasti do kraja godine", poručili su ih kluba.

U Vršcu se natjecalo oko 600 sportaša iz Srbije, Hrvatske, BiH, Rumunjske, Mađarske, Grčke, Bugarske i Makedonije. U izuzetno jakoj konkurenciji Hercegovci i Hercegovke osvojili su 7 medalja i to 2 zlata, 2 srebra i 3 bronce te jedno peto mjesto.

Zlata: Ivan Miličević i Mario Novak
Srebra: Ivano Đinkić, Nina Grubišić Čabo
Bronce: Lana Čović Stanić, Ina Ravlić i Luka Bubalo

Tri pobjede i dva poraza upisao je David Senkić i time zauzeo peto mjesto.
U Berkovićima natjecalo se oko 300 sportaša iz BiH i CG. Osvojeno je 11 zlata, 7 srebrenih i 9 brončanih medalja te prvo mjesto u ukupnom poretku.

Zlata: Ena Vidović, Petar Kožul, Nina Vukičević, Bojan Gačić, Lorena Vučić, Sara Planinić, Katarina Palac, Katja Tomić a velike čestitke idu Gabrijeli Raič koja se okitila s 3 zlata u 3 uzrasne kategorije (U11, U13 i U15).

Srebra: Danijel Skoko, Nera Prce, Bojan Gačić (dupli start), Ivan Raguž, Lorena Vučić (dupli start), Albert Galić, Fabijan Galić.

Bronce: Rafael Šunjić, Nera Prce (dupli start), Matej Jandrić, Bruno Tomić, Petra Čuljak, Dominik Senkić, Ilan Okić, Josip Šoljić i Bruno Marić.

Klub su još predstavljali Leon Andačić, Martino Prce, Petar Leibner i Luka Vidačak no danas se nisu popeli na postolje.