Judaši Hercegovca proteklog vikenda u Italiji i Sarajevu

Judo klub Hercegovac
Kup Vinko Šamarlić
U subotu je u Sarajevu održan međunarodni memorijalni turnir "Vinko Šamarlic" gdje je nastupilo preko 650 natjecatelja iz 47 klubova(Srb,Hrv,Slo,Bul,CG i BiH) . Hercegovac su predstavljali mješana ekipa od 9 članova koji su osvojili 8 medalja. Zlatom se okitio Ivan Miličević,srebrom David Rosić-Milinković i Dominik Senkić ,dok su bronce osvojili Ilan Okić,Mario Novak,Niko Novak,Leon Andačić i Ivan Miličević( u uzrastu starijih). Za Hercegovac još su nastupali Tomislav Brkić i David Senkić no ovog puta bez pobjedničkog postolja.
Europski kup Lignano
Ovog vikenda u Lignanu održan je jedan od najbrojnijih Europskih kupova u godini. Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine nastupio je i naš junior David Pušić. U prvom kolu je sa 2 pobijedio predstavnika Austrije,ali ga je u drugom kolu zaustavio predstavnik Mađarske i time je Pušić završio nastup u Lignanu. Inače na natjecanju je sudjelovalo preko 650 juniora a u Pušićevoj kategoriji nastupilo je čak 90 judaša iz Europe i svijeta. Nakon natjecanja održan je trodnevni trening kamp na kojemu je sudjelovao i predstavnik Hercegovca.
Idućeg vikenda održava se seniorski Europski kup u Dubrovniku gdje će Pušić, iako još junior, steći novo natjecateljsko iskustvo i pokušati ostvariti nešto bolji plasman.