FOTO  Judaši Hercegovca pomeli konkurenciju na Kupu mala Evropa

Judo klub Hercegovac

. Na turniru su se natjecali natjecatelji iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Rusije, Rumunjske, Slovenije. Nastupilo je ukupno oko 480 judaša iz 47 klubova. Nakon natjecanja održan je i trodnevni trening kamp na kojem su mladi sportaši trenirali, kupili informacije drugih trenera iz svih krajeva Europe te širili prijateljstva i poznanstva.

NATJECANJE
Judo klub Hercegovac Mostar pomeo je konkurenciju na natjecanju osvojivši 25 medalja (10 zlata, 9 srebrenih i 6 brončanih)i prvo mjesto u ukupnom plasmanu. Osim ovog prvog mjesta judaši Hercegovca su bili najbolja ekipa po uzrastima u čak 4 uzrasne kategorije, a zanimljivo je da je na natjecanju bilo ukupno pet uzrasnih kategorija. Najbolje su bile djevojčice do 10 godina, djevojčice do 12 godina, djevojčice do 14 godina i dječaci do 12 godina.
Ukupni plasman 1.Hercegovac Mostar 54 boda, 2. Neretva Mostar 36 bodova, 3.Fokshani Rumunjska 24, 4. Drobeta Severin Rumunjska 24, 5. Panter Bijeljina 24
„Znali smo da imamo kvalitetu „ugurati se" među prve tri ekipe jer smo i prošle godine bili prvi na ovom natjecanju, te bez obzira na jačinu samog natjecanja računali smo na novi trofej, no isto tako se nismo nadali da ćemo uzeti prvo mjesto i obraniti titulu najboljih i to velikom bodovnom razlikom a pogotovo da ćemo uzeti čak 4 uzrasne kategorije. Tu posebno apostrofiram na naše djevojčice i mlađe kadetkinje koje su pokupile sve što se pokupiti dalo" rekao je jedan od trenera Marko Zrimšek te dodao
„Od 9 osvojenih srebrenih medalja čak 3 su došle izravnim finalom naših natjecatelja, tako da bi možda bilo i koje zlato više na turniru. U kategoriji dječaka do 38 kilograma koja je ujedno bila i najbrojnija u uzrastu do 12 godina od četiri moguća osvajača medalja naših je bilo troje. Ovakvih je činjenica mali milion, i ponavljaju se iz turnira u turnir a nas trenere stavljaju na „slatke brige" jer ništa ne može zamijeniti taj osjećaj kad se u kategoriji gdje je bilo po 25 boraca i više u finalu bore dvoje naših članova. Ovim putem još čestitam svim našim natjecateljima iz Prnjavora koji su po tko zna koji put pokazali kakvu judo školu imamo."
Osvajači medalja:
Zlata: Fabio Senkić, Gabrijela Raič(zlato i u konkurenciji starijih), Lana Čović Stanić, Laura Bošnjak, Bruno Tomić(duplo zlato), David Senkić, Nina Artuković i Lana Gačić.
Srebra: Nika Zovko, Lana Čović Stanić(dupli start),Dragan Paol Senkić,Marko Zovko, Nina Artuković,Andrea Lončar, Lana Artuković,Danica Jurić, Rino Vrljić
Bronce:Andrea Lončar(dupli start),Luka Bubalo, Ivano Đinkić,Bruno Tomić(dupli start), Laura Bošnjak(dupli nastup),Nina Grubišić Čabo
Osim Zrimšeka na natjecanju ekipu je vodio i trener Mile Brkić.

TRENING KAMP
Na trening kampu sudjelovale su ekipe iz svih zemalja učesnica s turnira te su judaši imali priliku učiti nešto novo od trenera iz nekoliko zemalja starog kontinenta.
„Ekipa mlađih kadetkinja i kadetkinja odradila je ovaj kamp na zavidnom nivou, te smo imali odlične mini bazične pripreme. U jutarnjim satima u obližnjoj šumi footing i bazične vježbe a u večernjim satima na strunjači judo ali ne prevelikim intenzitetom budući da smo još uvijek u ranoj fazi priprema. Sada 7 dana nastavljamo s radom kod nas u Mostaru te ćemo raditi na specifičnoj kondicijskoj pripremi, a onda idemo „izbrusiti" formu petodnevnom situacijskom kondicijskom pripremom u Makarskoj gdje nas čekaju odlični uvjeti za rad. Tu smo suradnju uspostavili ove godine sa judo klubom Biokovo Makarska te se iskreno nadamo kako ćemo je nastaviti još dugo u budućnosti" zaključio je Zrimšek.