JK Neretva: Vujević i Vukoja osvojile državne medalje

judo klub neretva

Klub je imao svoja 4 natjecatelja, a osvojene su 2 medalje. Državno prvenstvo je održano u Vitezu u organizaciji JK "Vitez" i JS BiH.
Osvojene su dvije brončane medalje i to u uzrastu ml.kadetkinje, Leonarda Vujević u kategoriji do 63 kg. Ona je imala sve pobjede i samo jedan poraz i to od sjajne mostarke, Artuković Nine (JK Hercegovac).
U uzrastu juniorki do 78 kg, nastupila je Vesna Vukoja koja također osvaja brončanu medalju, izgubivši samo jednu borbu od također sjajne mostarke, Hane Benca (JK Mostar).
Moramo napomenuti kako je Vesna Vukoja tek prva godina kadetkinja, te državna prvakinja za 2016.godinu u tom uzrastu, a jučerašnjim nastupom je pokazala kako se može nositi i sa puno starijim djevojkama od sebe te doći do pobjedničkog postolja.

Još jedna medalja je za dlaku pobjegla našem sjajnom junioru, Ivanu Biliću u kategoriji do 81 kg. On je imao tu nesreću u ždrijebu da ga je u prvoj borbi dočekao sjajni Toni Miletić (JK Bosna) koji je prošle godine bio treći na svjetskom kadetskom prvenstvu. Nakon tog poraza, Bilić je imao dvije sjajne pobjede na čisti Ippon, a borbu za medalju je nažalost izgubio. Sjajnim borbama je pokazao da mu je mjesto u vrhu države u toj kategoriji plasiravši se među pet najboljih u BiH.

Mate Smiljanić je nastupio u uzrastu ml.kadeta do 42 kg. Kao prvak H-B plasirao se na državno prvenstvo u kategoriji do 38 kg, međutim on nije mogao sačuvati tu kilažu pa je prešao veću u kojoj je imao dva poraza te ovaj put nije uspio doći do medalje.
JK "Neretva" je do sada u 2016. godini osvojio ukupno 120 medalja, od toga 7 državnih medalja i 6 pehara, te osigurao Balkansko i Europsko prvenstvo za kadete.

Sada slijede pripreme za naredna međunarodna natjecanja i Balkansko prvenstvo za kadete koje će se održati u Srbiji.