FOTO  JK Neretva vrlo uspješan u Kaštel Starom

judo klub neretva u kaštelima

Nakon kraće stanke od natjecanja, troje judaša mostarske Neretve nastupilo je proteklog vikenda na Međunarodnom judo turniru „Kaštela Open 2019“ u Kaštel Starom.

Turnir je fantastično organiziran od strane JK Kaštela, a na turniru je nastupilo preko 25 judo klubova iz Hrvatske, Njemačke, Češke, Nizozemske, Rumunjske, Bosne i Hercegovine, Italije, Austrije i Mađarske.

Trener Neretve, na turnir je poveo samo troje natjecatelja, a u Mostar su se vratili sa pet sjajnih odličja. Osvojene su 3 zlatne, 1 srebrena i 1 brončana medalja.

Zlatne medalje osvojili su:

Helena Čule -70 kg (U16)

Domagoj Jozeljić -73 kg (U16) i (U18)- 2 zlatne medalje

Srebrenu medalju osvojio je:

Srđan Ajvaz -90 kg (SEN)

Brončanu medalju osvojila je:

Helena Čule -70 kg (U18)

Fantastičan nastup ovoga puta imao je Domagoj Jozeljić u dvije uzrasne katergoriji do 73 kg. Naime, Jozeljić je nastupio u uzrastu mlađih kadeta (U16) i u uzrastu kadeta (U18) gdje je imao sve pobjede i tako u obje kategorije slavio kao najuspješniji judaš osvojivši duplo zlato.

Jednostavno, Jozeljić je dominirao na tatamiju i svaka borba trajala je manje od jedne minute.

Ni drugo dvoje predstavnika mostarske Neretve nisu bili ništa slabiji. Helena Čule je u uzrastu mlađih kadetkinja (U16) do 70 kg pomela svoju konkurenciju osvojivši zlatnu medalju, dok je u starijem uzrastu (U18) osvojila brončanu medalju.

Srđan Ajvaz nastupio je u kategoriji do 90 kg, ovoga puta u uzrastu Seniora, gdje je bio također fantastičan, sa dvije pobjede i jednim porazom osvaja srebrenu medalju.

U ukupnom poretku po broju zlatnih medalja, JK Neretva je osvojio sjajno peto mjesto, dok je u ukupnom zbroju bodova mostarski klub osvojio ekipno sedmo mjesto sa samo tri natjecatelja.

"Veoma sam zadovoljan postignutim, jer biti među prvih pet u ukupnom poretku po broju osvojenih zlatnih medalja u ovakvoj konkurenciji i nije baš lako. Sa samo tri natjecatelja ostvariti ovaj rezultat je više nego fantastično. Ako uzmemo u obzir da su i Jozeljić i Čule prva godina kadeta gdje su njihovi sportski protivnici stariji i po dvije godine, a Ajvaz prva godina juniora i osvoji medalju u konkurenciji seniora onda slobodno možemo reći kako su na pravom putu i kako im je ovo sigurno dodatna motivacija za više rada i truda, ističe trener kluba", Majo Ćeško.