JK Neretva: Šest državnih medalja

judo klub neretva
...koje je održano u Novoj Biloj gdje je domaćin bio Judo savez H-B. Prethodno su se članovi mostarskog kluba morali kvalificirati na republičkom prvenstvu da bi imali pravo nastupa na državnom prvenstvu BiH za 2018.godinu.
Pravakinjom BiH za 2018.godinu po peti put postala je Vesna Vukoja u kategoriji preko 70 kilograma gdje je sve tri svoje protivnice pobijedila sa najvećim mogućim bodovima. U finalnom bloku također je uspjela pobijediti predstavnicu iz JK „Una" iz Bihaća, treću sa Europskog Kupa za kadetkinje, koje se ove godine održalo u gradu Follonica (ITA).
Prvakom BiH za 2018.godinu okitio se i naš Hrvoje Knezović, mlađi dječak do 60 kg. Ona je imao četiri pobjede i to sve također na najveće moguće bodove.
Pored dva prvaka države, JK „Neretva" je osvojio još četiri medalje sa državnog prvenstva. Jedan poraz koštao ih je zlatne medalje, naime svi natjecatelji koji su osvojili brončanu medalju imali su samo jedan poraz i po tri pobjede.
Brončana odličja za prvenstvo BiH 2018.osvojili su:
• Srđan Ajvaz, kadet do 90 kg
• Korina Džidić, ml.djevojčica do 40 kg
• Mak Hadžić, ml.dječak do 55 kg
• Lana Čarapina, ml.djevojčica do 32 kg
Klub je imao još troje predstavnika koji se nisu uspjeli domaći neke od medalja, al su u jakoj konkurenciji zauzeli peta mjesta sa po dvije pobjede i dva poraza,a to su:
• Ana Vranješ, mlađa djevojčica do 36 kg
• Dragan-Paol Senkić, ml,dječak do 46 kg
• Rino Vrljić, ml.dječak do 42 kg
Da i ovome ne bude kraj, po ukupnom zbroju bodova za uzrast mlađih dječaka, mostarski klub „Neretva" osvojio je pehar za najuspješniju trećeplasiranu ekipu u tome uzrastu.
Sve pohvale za naše natjecatelje na veoma dobro odrađenom poslu. Plan nam je bio da ovi rezultati budu malo i bolji, ali šta je tu je, ipak to je sport i nikad se ne zna koga će sreća malo više poslužiti baš taj dan. Sljedeći turniri su već od idućeg tjedna, gdje planiramo posjetiti Beograd, zatim Eurospki Kup u Češkoj, potom imamo nekoliko turnira u Hrvatskoj. Već u petom mjesecu imamo državno prvenstvo BiH za juniore/juniorke i starije dječake/djevojčice gdje također očekujemo par medalja, ističe se u priopćenju kluba.