FOTO  JK Neretva: Sandra Sivrić ponovno prvakinja BiH

judo klub neretva, Judo

Prvenstvo je održano u Novom Travniku u organizaciji Judo saveza HB i Judo kluba „FTM" Novi Travnik. JK „Neretva" nastupila je sa svoja tri natjecatelja u uzrastu kadeta.
Prvi koji je nastupio za „Neretvu"bio je Ante Galić, kadet do 60 kg, koji u prvom kolu pobjeđuje Hasanović Irfana, predstavnika JK 1. Mart, inače prvaka FBiH. U drugom kolu gubi od kasnijeg finaliste Vuk Divjana pred sam kraj borbe, prvaka RS-a iz JK Famos, Sarajevo te odlazi u repasaž. U repasažu pobjedom na wazari osigurava borbu za brončano odličje. Nažalost , nakon jedne pogreške gubi od Kolende Davida i završava natjecanje. Sa dvije pobjede i dva poraza završava na petom mjestu u državi, a samo su ga sitnice dijelile od boljeg plasmana.

Druga natjecateljica „Neretve" je bila Andrea Ćorić, kadetkinja do 63 kg, koja je prvo kolo bila slobodna, da bi u drugom kolu izgubila na samom kraju borbe. U borbi za medalju gubi od sjajne natjecateljice Adele Pišmo, članice JK Bosna Sarajevo i time završava svoj nastup na državnom prvenstvu na petom mjestu.
Posljednja koja je branila boje JK Neretve, bila je kao šlag na torti. Najboljom u svojoj kategoriji pokazala se prošlogodišnja prvakinja BiH za starije djevojčice, Sandra Sivrić, pobjedivši sve svoje protivnice te tako i ove godine postala državna kadetska prvakinja BiH. Naglasak je na tome što je ovo Sandri prva godina kadeta, a već je u samom vrhu u državi. Sandra Sivrić je i ove godine reprezentativka Bosne i Hercegovine te će samim time državu pretstavljati na Balkanskom, Europskom i Svijetskom prvenstvu.

Trener Majo Ćeško ističe kako je prezadovoljan postignutim rezultatima, jer kao najmlađi klub u državi već ima sjajne rezultate, a sigurno i svijetlu budućnost. Od srca sve čestitke za ovu sjajnu ekipu.

Idućeg vikenda JK „Neretva" će nastupiti na državnom prvenstvu za juniore do 21 godine i stariju djecu do 15 godina. Neretva će na ovom prvenstvu imati šest natjecatelja, od koji očekujemo isto tako dobre rezultate, a samo natjecanje će se održati u Trebinju.