FOTO  JK Neretva: Jozeljić i Previšić bez premca u Sloveniji

judo klub neretva

Protekli vikend bio je jako aktivan za judo klub Neretva iz Mostara. Naime, treneri ovog kluba poveli su svojih pet članova na dva jaka međunarodna judo turnira da odmjere snage sa sudionicima iz drugih europskih država, a rezultati su se pokazali odličnim.

„Pokal Komende“ Ljubljana – Slovenija

U subotu su mostarski galebovi nastupili na Međunarodnom judo turniru “Pokal Komende” u Ljubljani koji je okupio preko 400 natjecatelja iz preko 40 judo klubova iz CRO, AUT, SLO, SRB, CZE, RUS, BiH, HUN i ITA.

U ekipnom plasmanu Neretva je završila na 8. mjestu sa samo pet članova. Osvojeno je ukupno 7 medalja, od čega 2 zlatne, 4 srebrene i 1 brončana.

Zlatne medalje osvojili su:
• Domagoj Jozeljić do 73 kg (U16)
• Josip Previšić do 81 kg (U16)

Srebrene medalje osvojili su:
• Rino Vrljić do 50 kg (U14)
• Dragan Paol Senkić do 60 kg (U16)
• Hrvoje Knezović preko 66 kg (U14) i (U16) -2 medalje

Brončanu medalju osvojio je:
• Dragan Paol Senkić do 60 kg (U14)

Peto mjesto osvojio je:
• Rino Vrljić do 50 kg (U16)

Na turniru u Ljubljani judaši mostarske Neretve zauzeli su drugi ekipno mjesto u uzrastu ml. kadeta (U16), odmah iza JK Apolon iz Maribora.

„Colop Masters“, Wels – Austrija

Odmah nakon turnira u Sloveniji, mostarski galebovi nastavili su put na drugi Međunarodni judo turnir “Colop Masters” u Austriji, točnije u grad Wels-u. Ovaj turnir je okupio preko 500 natjecatelja iz GER, ROU, CRO, NED, SRB, CZE, AUT, SLO, HUN i POL.

Ujedno Neretva je bila jedini klub iz BiH na ovom turniru.
Pored dobrog domaćina, odlične organizacije i prigodnih poklona od strane organizatora, mostarski judaši mogli su se družiti sa europskom prvakinjom i kandidatkinjom za OI u Tokiju, Sabrinom Filzmoser.

Na spomenutom turniru, judaši Neretve ostvarili su sjajne rezultate, osvojiši još 4 medalje i dva pehara za najuspješnije natjecatelje, a proglašeni su Rino Vrljić i Hrvoje Knezović.

Zlatne medalje osvojili su:
• Rino Vrljić do 50 kg (U14)
• Hrvoje Knezović preko 66 kg (U14)

Brončane medalje osvojili su:
• Domagoj Jozeljić do 73 kg (U16)
• Josip Previšić do 81 kg (U16)

Peto mjesto osvojio je:
• Dragan Paol Senkić do 60 kg (U14)

“Možemo reći kako smo veoma zadovoljni pokazanim. Posebice smo ponosni na naše najmlađe članove koji su pokazali sve ono što na treninzima uvježbavamo i pokušavamo biti korak ispred drugih, naravno koliko je to moguće. Naši članovi iz dana u dan napredaju iako rade u veoma lošim uvijetima, pa su ovi rezultati i više nego odlični.

Moramo istaći i napomenuti kako smo u samo ovoj godini osvojili tri vrhunske Balkanske medalje u uzrastu ml.dječaka/djevojčica i kadeta/kadetkinja.

Također, napominjemo kako judaši mostarske Neretve rade u improviziranoj dvorani (bivša sportska kladionica), pa još jednom i ovim putem želimo zamoliti nadležne grada Mostara, samog gradonačelnika g. Ljubu Bešlića, Ministra obrazovanja, znanosti, kulture i sporta HNŽ g. Rašida Hadžovića te premijera HNŽ g. Nevenka Hercega da nas pozovu i pomognu u pronalaženju nekog dugoročnog riješenja, jer ovakvi sportaši to zaslužuju”, ističu iz kluba.