FOTO  JK Neretva: Galiću i Benci najsjajnija odličja u Laktašima

judo klub neretva
Od toga 8 zlatnih, 1 srebrena i 2 brončane medalje.
„Kup Sv. Vlaho" održan je u subotu, 13. veljače te okupio oko 200 natjecatelja iz Crne Gore, BiH i Hrvatske. Na ovom turniru galebovi „Neretve" osvojili su 5 zlatnih, 1 srebrenu i 1 brončanu medalju.
Najboljim se pokazao Hrvoje Knezović u kategoriji preko 50 kg koji je u svom uzrastu, a potom i u starijem uzrastu osvojio ukupno 2 zlatne medalje. Zlatnim medaljama su se još okitili Karlo Križanac -50 kg, Petra Tole -40 kg i Vesna Vukoja u kategoriji preko 70 kg.
Srebrenu medalju osvojio je Srđan Ajvaz, ml.kadet do 73 kg sa samo jednim porazom na jednu kaznu i tri pobjede.
Brončanu medalju je osvojio Stjepan Salmanić u kategoriji do 38 kg, sa samo jednim porazom.
„Laktaši Open" održan je u nedelju, 14.veljače gdje je nastupila druga ekipa „Neretve". Turnir je okupio oko 800 natjecatelja iz 7 država, a nastupilo je 57 ekipa. JK Neretva je imala 5 predstavnika, a osvojene su 4 medalje (3 zlatne i 1 brončana).
Najbolji uspjeh je postigao Ante Galić, kadet do 66 kg koji je pored jake konkurencije izašao kao pobjednik u svakoj borbi. U prvoj borbi pobijedio je predstavnika Srbije, Stevana Prstojevića, potom Luku Kovača iz BiH. U polufinalnoj borbi za protivnika je imao predstavnika iz Hrvatske, Ivu Strujića kojeg Galić pobjeđuje čistim Ippon-om i prvoj minuti borbe. U finalu ga čeka protivnik iz Bijeljine, kojeg Ante Galić također pobjeđuje i zasluženo osvaja najsjajnije odličje.
Pored Galića, odličan uspjeh postiže i naša jedina ženska predstavnica u Laktašima, Hana Benca u kategoriji do 78 kg koja nastupa za uzrast juniorki te sa 3 pobjede osvaja prvo mjesto. Nakon toga Benca je nastupila i za stariji uzrast, seniorke te i u tom uzrastu osvaja zlatnu medalju.
Brončanom medaljom okitio se Samuel Matijević, kadet do 81 kg koji je imao jedan poraz od predstavnika Banja Luke, Aljoša Perić, a zatim dobija za redom tri borbe te osvaja treće mjesto.
Dva člana „Neretve" koji ovaj put nisu osvojili medalju, jer su već u prvom kolu poraženi od predstavnika Srbije su Ivan Jurić, junior do 66 kg i Mateo Puljić, senior do 73 kg.