JK Neretva: 9 medalja sa Kup-a Sv.Duje

judo klub neretva

...sportskog centra „Gripe" održan 14. Međunarodni judo turnir „Kup Sv. Duje 2018". Na turniru je nastupilo oko 20 klubova iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Judo klub „Neretva" je na ovom turniru nastupio sa svojih pet galebova i jednom galebicom. Malo je reći da je ishod bio izvrstan, naime mostarci su na ovom turniru briljirali u svom ali i u starijem uzrastu. Ukupno je osvojeno 7 zlatnih, 1 srebrena i 1 brončana medalja.

Najistaknutiji u redovima „Neretve" ovaj put bio je Rino Vrljić (U12) do 42 kg koji je u tri uzrasta uspio pobijediti sve svoje protivnike i u sva tri uzrasta (U12, U14, U16) osvojio zlatnu medalju. Međutim, najatraktivnija pobjeda je bila baš u finalu U14 protiv Tomičić Luke (JK Pujanke, Split), gdje je Vrljić imao fantastično bacanje u zlatnom bodu i time sebi osigurao još jedno penjanje na najviše pobjedničko postolje.
Zlatne medalje osvojili su:

• Rino Vrljić (tri medalje-U12, U14, U16) -42 kg
• Dragan-Paol Senkić (dvije medalje U14, U16) -46 kg
• Karlo Križanac (U14) -66 kg
• Josip Previšić (U16) -66 kg
Srebrenu medalju osvojila je:
• Korina Džidić (U12) -40 kg
Brončanu medalju osvojio je:
• Fabio Senkić (U10) -24 kg

Sve pohvale za ekipu Neretve koja je otputovala na turnir u Split, ostvarivši nevjerovatne rezultate i uspjehe. Ekipa mostarsih galebova nakon turnira se opustila na splitskim Bačvicama, gdje su otvorili sezonu kupanja i tako se pokušali odmoriti jer već u nedjelju zajedno sa svojim prijateljima iz kluba koji nisu išli u Split zajedno nastupaju na međunarodnom turniru u Berkovićima, ističe se u priopćenju.