FOTO  JK Neretva : 3 medalje na DP BiH

judo klub neretva, Trebinje
...koje se održalo u Trebinju u organizaciji JK Leotar iz Trebinja. Na turniru su nastupili svi kvalificirani natjecatelji sa prethodno odrađenih kvalifikacija, a sudjelovalo je oko 47 judo klubova iz cijele BiH. Trener Ćeško je na turnir poveo 5 natjecatelja, a kući su se vratili sa medaljom državne prvakinje, državne viceprvakinje, jednim trećim mjesto i dva 5 mjesta u BiH, što je rezultat vrijedan divljenja.
Najboljom se pokazala prošlogodišnja prvakinja BiH i viceprvakinja Balkana, Vesna Vukoja. Ona je u uzrastu ml.kadetkinja osvojila zlatnu medalju i pehar te tako opet postala prvakinja BiH. Ujedno Vesna Vukoja se plasirala na Balkansko prvenstvo koje će se ove godine održati u Crnoj Gori, a nadamo se boljem rezultatu od viceprvakinje Balkana koje je Vukoja osvojila 2014.
Srebrenom medaljom i titulom Viceprvakinja BiH za juniorke postala je naša sjajna Sandra Sivrić. Napominjemo kako je Sivrićeva prošli vikend ostvarila najbolji rezultat u svom uzrastu kadetkinja osvojivši prvo mjesto u državi i tako se plasirala na Balkansko prvenstvo u Rumuniji (Craiova), Europsko u Bugarskoj (Sofija) i Svjetsko u BiH (Sarajevo).
Brončanom medaljom se okitio naš sjajni Srđan Ajvaz koji je nastupao za ml.kadete, a koji je već u prvom kolu nepravedno oštećen od strane sudaca te tu borbu izgubio na yuko. Nakon tog nepravednog poraza, Srđan dobija sve sljedeće borbe ippon-om te se penje na pobjedničko postolje i dobija titulu trećeg u državi u svojoj kategoriji.
Mateo Puljic je imao sjajne borbe. On je u borbi za 3 mjesto izgubio od prošlogodišnjeg prvaka BiH, Maksumića, kojeg je u jednom trenutku vodio na wazari te pred kraj borbe izgubio i tako zauzeo 5 mjesto u državi.
Lea Vujević, koja trenira samo dva mjeseca i koja se kvalificirala na državno prvenstvo BiH samim tim je već postigla ogroman uspjeh. U ulozi ml.kadetkinja pokazala se kao veoma talentirana i perspektivna sportašica. Na ovogodišnjem drzavnom prvenstvu bila je sjajna i borbena. U polufinalnj borbi je dobila laksu ozljedu koljena, te je meč za 3 mjesto morala predati i završila na sjajnom 5 mjestu u drzavi što je fantastičan rezultat, obzirom na njen staž u ovom sportu.

I pored ovog sjajnog uspjeha, judaši „Neretve" nastavljaju sa pripremama za naredni period koji ih očekuje. Čeka nas još mnogo međunarodnih turnira, Balkansko, Europsko te Svjetsko prvenstvo, poručuju iz kluba.