FOTO  JK Neretva: 12 medalja i ekipno drugo mjesto na Kup Una 2015

judo klub neretva, Bihać
. Turnir je održan u sportskoj dvorani "Luke", a okupio je preko 360 natjecatelja iz 37 klubova iz AUT, CRO, SLO, SRB i BiH.
Judaši "Neretve" su jednostavno blistali na ovom turniru te pored jake konkurencije osvojili 12 medalja, od toga 4 zlatne, 3 srebrene i 5 brončanih.
Najveći uspjeh su ostvarili Samuel Matijević (U16) -81 kg pobjedivši u prvom kolu Luku Brozovića ( JK Duga Resa), zatim Harisa Tutića i Amila Mujagića (oba JK Una), a u finalu Pavla Popovića (JK Kotor Varoš) te osvojio zlatnu medalju.
Zatim Srđan Ajvaz (U16) -73 odličnim nastupom i brzim reakcijama lako savladao sve protivnike. U prvom kolu izbacio je Emina Grabusa (JK Travnik), potom Mark Gregorca (SLO), a u finalonoj borbi u regularnom vremenu imao je izjednačen rezultat sa sjajnim borcem iz Sanskog mosta, Binladena Krupića. Tek na produžetke tj. zlatni bod osvaja yuko i tako izlazi kao pobjednik i osvaja zasluženo prvo mjesto.
Pored zlata u svojim uzrasnim kategorijama Ajvaz i Matijević su nastupili za stariji uzrast (U18) te i tu došli do medalje. Sa samo jednim porazom osvajaju po brončanu medalju.
Sandra Sivrić (U16) +63 kg sve borbe dobija na Ippon i tako osvaja zlatnu medalju, a nakon toga nastupa u starijem uzrastu (U18) +70 kg gdje također pobjeđuje u svim borbama i osvaja duplo zlato.
Srebrenim medaljama su se okitili Korina Džidić (U10) do 28 kg, Stjepan Salmanić (U12) do 38 kg i Ante Galić (U18) do 66 kg.
Brončane medalje su još osvojili Hrvoje Knezović (U10) +46 kg, Karlo Križanac (U12) do 50 kg, Korina Džidić (U12) do 32 kg.
Pored ovog uspjeha klub je u ukupnom plasmanu osvojio pehar za drugo mjesto sa samo 9 natjecatelja.
Poredak prvih pet ekipa turnira:
1. JK Partizan, Kikinda (SRB)
2. JK Neretva, Mostar (BiH)
3. JK Duplek, Maribor (SLO)
4. JK Lika, Zagreb(CRO)
5. JK Dugave, Zagreb (CRO)