Izet Rađo fizički nasrnuo na predsjednika TKDS HB

sastanak taekwondo ok bih
... Herceg Bosne (TKDS HB) a potom i pokušajem fizičkog nasrtaja na Augusta Orlovića, predsjednika Taekwondo saveza BiH ( TKDS BiH), javlja Dnevnik.ba.

Ciljevi sastanka na kojem su bili predstavnici TKDS BiH nastalog spajanjem TKDS BiH i TKDS Herceg Bosne te Asocijacije Republike Srpske, bio je pokušati postići dogovor o načinu ostvarivanja prava klubova koji nisu u sustavu TKDS BiH kao i ponuditi rješenja za prevazilaženje postojećih problema u taekwondo sportu. Nakon uvodnog pozdrava Marijana Kvesića, predsjednika Olimpijskog odbora BiH, obraćanja Augusta Orlovića, predsjednika TKDS BiH te Hamze Malbašića, čkana pregovaračke skupine bošnjačkih klubova koji nisu u sustavu TKDS BiH, okupljenima se obratio Branko Stanić, predsjednik TKDS HB.

Stanić je u svom obraćanju kronološki, na osnovu svih donesenih akata, detektorao probleme u taekwondo sportu koji su rezultirali nemogućnošćunastupanja natjecatelja klubova Taekwondo saveza Herceg Bosnei pojedenih bošnjačkih klubova na međunarodnim natejcanjima.

„Drago mi je da konačno možemo skinuti maske s lica pojedinaca iz taekwondo-a, ali i iz Olimpijskog odbora koji su nanijeli dosta zla sportašima, posebice natjecateljima iz tekwondo saveza Herceg Bosne", kazao je Branko Stanić, predsjednik TKDS HB naglasivši pri tome kako je bio jedan od inicijatora ujedninjena taekwondo-a na razini BiH.

U međuvremenu je, brojnim izmjenama Stauta, značajno oslabljen utjecaj pojednh TKDS, prije svih TKDS HB čiji natjecatelji trpe štete zbog nemogućnosti izaska na međunarodna natjecanja, iako je u Statutu stajalo da rekonstruirani Savez nastavlja kontinuitet članstva u međunarodnim sportskim asocijacijama.

„Sad smo tu jesmo. Ja kao predsjendik TKDS HB sam za to da svi klubovi nastupaju u jednom jedinstvenom Savezu koji se zove TKDS BiH. Mi ćemo poduprijeti svaku inicijativu koja će štititi interese sva tri udružena Saveza i zakone BiH. Tko želi raditi kontra zakona, što kažu moje komšije, bujrum!", poručio je Stanić.

Pri kraju izlaganja Stanića je verbalnim uvredama pokušao prekinuti Izet Rađo, dopredsjednik Olimpijskog odbora BiH. August Orlović, predsjednik TKDS BiH upozorio je Rađu da ne prekida Stanićevo izlaganje, na što je Rađo burno i drsko reagirao. Krenuo je prema presjedniku TKDS BiH, s namjerom da se s njim fizički obračuna. Kada je shvatio šta je učinio napustio je radni sastanak. Svi prisutni su osudili način kominikacije i postupanje Izeta Rađe, dopredsjednika OK BiH.

„Nas u taekwondo savezu Herceg Bosne ne brine ponašanje Izeta Rađe, koji je uzroksvih problema u taekwondo-u jer je svojim nelegalnim postupanjem prekršio Statut OK BiH i lažno izvjestio Svjetsku i Europsku taekwondo federaciju da je Ahmet Dilek predsjednik TKDS BiH, već postupak Marijana Kvesića, predsjednika Olimpijskog odbora BiH koji, iako je vodio sastanak, nije učinio ništa da zaštiti i omogući dalje izlaganje Branka Stanića, predsjednika TKDS Herceg Bosne", stoji u reakciji TKDS Herceg Bosne na skandal sa jednice OK BiH.