Ivan Martinac iz Čitluka branit će boje reprezentacije Hrvatske na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Maleziji

Ivan Martinac, karate, Ivan Martinac, karate
...natjecanjima, onda se sa sigurnošću može reći da je taj klub jedan od najuspješnijih i najtrofejnijih karate klubova u BiH i Republici Hrvatskoj gdje se natječe pod istim imenom.

Zahvaljujući profesionalnom i stručnom radu i zauzimanju vrsnih trenera, brojni karataši tog kluba osvajali su laskave naslove prvaka Hrvatske u svojim kategorijama te uspješno branili boje svoga kluba i Republike Hrvatske na brojnim međunarodnim turnirima te na europskim i svjetskim prvenstvima.

Jedan od njih svakako je mladi i talentirani karatist Ivan Martinac, koji je, iako ima tek 15 godina, svojim uspjesima već postao poznat u cijeloj Hercegovini, Hrvatskoj i Europi. Taj daroviti čitlučki karataš poznat je kao trostruki kadetski prvak Hrvatske u kategoriji do 63 kg (taj je naslov potvrdio i na nedavno održanom prvenstvu u Rijeci), ali i kao osvajač drugog mjesta i srebrne medalje u svojoj kategoriji na ovogodišnjem Europskom prvenstvu kadeta, juniora i mlađih seniora u Novom Sadu gdje je branio boje hrvatske reprezentacije.

Zbog tih velikih uspjeha, Ivan Martinac je stekao pravo da u svojoj kategoriji brani boje reprezentacije Hrvatske i na Svjetskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore, koje će se od 10. do 17. listopada ove godine održavati u gradu Melaka u Maleziji.

Karatist Ivan Martinac s 15 godina nastupa na Svjetskom prvenstvu u Maleziji

Na jednom od posljednjih Ivanovih treninga prije puta na Svjetsko prvenstvo u Maleziju gdje kreće u ponedjeljak, zamolili smo ga da nam kaže kako se osjeća, što to za njega znači i kakva su njegova očekivanja s tog velikog natjecanja :

- Nastup na Svjetskom prvenstvu veliki je uspjeh i doista mi mnogo znači jer je to rezultat mojih svakodnevnih napornih treninga i odricanja. Veliku zahvalnost za to dugujem svom treneru Danijelu Vučiću, ali i svojim roditelji koji su mi bili velika potpora u svemu. Posebna mi je čast što ću u Maleziji braniti boje reprezentacije Hrvatske. Nastup na Svjetskom prvenstvu za mene još velika odgovornost, ali i obveza da opravdam osvajanje srebrnog odličja na ovogodišnjeg Europskog prvenstva u Novom Sadu. Nastojat ću dati od sebe pa vjerujem da ću, uz malo sreće, uspjeti ostvariti dobar plasman te opravdati povjerenje izbornika i kolega iz svog kluba - ističe Ivan Martinac.

Za izjavu smo zamolili i Ivanova trenera Danijela Vučića:

- Ivan je odgovoran i super dečko koji ima vrlinu odgovornosti koja je jako bitna, ne samo za njega nego i za cijeli klub, po čemu može biti primjer svima. On je na proteklom Europskom prvenstvu pokazao visoku kvalitetu i dokazao da zaista vrijedi. Ali sada je taj rezultat iza njega pa treba gledati korak naprijed i što ga očekuje u Maleziji. Za to smo se pripremali i radili cijelo ljeto, dali sve od sebe kako na fizičkom tako i psihološkom planu. Mislim da je zaista spreman, pa vjerujem da bi, uz božju pomoć i mali djelić sreće, sve moglo ispasti dobro. Žao mi je samo što ovoga puta neću moći ići s njim jer je financijska situacija u reprezentaciji, a i u našem klubu, takva da zaista nije bilo novaca da ga pratim. Ipak vjerujem da je potpuno spreman i da će dati sve od sebe jer je svjestan da ga podržavamo. Unatoč tomu što je Svjetsko prvenstvo zbog jače konkurencije mnogo teže od Europskog, vjerujem da će se vratiti s medaljom - kazao nam je Ivanov trener Danijel Vučić.

Mile PAVLOVIĆ/brojnto.info