Ivan Martinac i Marija Sušac prvaci Hrvatske u karateu!

Aktualni prvak Europe svoju dominaciju na hrvatskim borilištima je još jednom pokazao danas u Poreču gdje je trijumfalno osvojio titulu u kategoriji juniora - 68 kg. Do zlatnog odličja i četvrtog naslova prvaka Hrvatske Ivan je došao pobijedivši u finalu člana KK „Hrvatski dragovoljac" Kristijana Doku s visokih 6:0.

Na turniru je Ivan odradio ukupno imao pet mečeva i jednako toliko pobjeda.

Kao prvak Hrvatske Ivan će nastupiti za mjesec dana na Europskom prvenstvu u Turskoj. Ne sumnjamo da će i na tom prvenstvu Ivan doći do medalje.

Marija Sušac - najjača mlađa seniorka Hrvatske

Nakon što smo objavili vijest da je Ivan Martinac obranio titulu i osvojio četvrti naslov, sinoć je isti uspjeh ponovila i Marija Sušac, osvojivši zlatnu medalju u kategoriji mlađih seniorki, - 60 kg. U prvome kolu Marija je zlatnim bodom pobijedila Leu Bećirević ( Susedgrad).

U polufinalu glatko je sa 4:0 svladala samoborsku karatistkinju Ivanu Karamatić. U finalnom dvoboju Sušac je nadvisila Helenu Stanić iz Karate kluba „Volosko" rezultatom 1:0.

Uz laskavu titulu najjače mlade seniorke Hrvatske, Mariji je zlatna medalja osigurala i nastup na Europskom prvenstvu u Turskoj početkom veljače ove godine.

Irena Prga, Jelena Zovko i Ivan Martinac putuju na prvenstvo Europe u Tursku

Karate klub "Hercegovina Čitluk" na karate Prvenstvu Hrvatske za kadete, juniore mlađe seniore koje je jučer održano u Poreču ostvario je odlične rezultate, osvojivši ukupno osam odličja. Naslovom prvaka nastup na predstojećem prvenstvu Europe u Turskoj koje se održava od 8.-11. veljače, osigurali su Irena Prga, Jelena Zovko i Ivan Martinac.

Rezultati natjecanja:

Irena Prga, kadetkinje, +54kg, 1.mj.
Jelena Zovko, juniorke, -59kg, 1.mj.
Ivan Marinac, juniori, -68kg, 1.mj.
Kristina Zovko, kadetkinje, +54kg , 2.mj.
Tomislav Barbarić, juniori, -76kg, 2.mj.
Iva Prskalo, kadetkinje, -47kg, 3.mj
Ivan Planinić, kadeti, +70kg, 3.mj.
Ivan Pervan, juniori, -55kg, 3mj.

U Karate klubu Hercegovina ne kriju zadovoljstvo rezultatom koje su njihovi članovi ostvarili na proteklom natjecanju, a odlazak čak troje natjecatelja na prvenstvo Europe rezultat je kontinuriranog i predanog rada u jednom od najtrofejnijih broćanskih klubova uopće.

brotnjo-sport.info