Petar Zadro sportski ponos Mostara i Hercegovine

O velikom uspjehu našeg Petra već smo pisali, kao i dočeku koju su mu napravili njegovi iz judo kluba Borsa, a sada donosimo intervju sa Petrom.

Kao prvo čestitke na medalji, i hoćeš li ukratko ispričati kada si se i kako počeo baviti judom?

"Judom se bavim od svoje 4. Godine. Tata me je odveo na jedan trening i to mi se jako svidjelo. Naravno i ja sam probao trenirati, i evo sada sam tu gdje i jesam".

Teško je nabrojati sve što si osvojio, ali možeš li bar u kratkim crtama nabrojati ono najvažnije?

"Tri puta sam bio balkanski prvak, dva puta u konkurenciju mlađih kadata, a jedan put u konkurenciji kadeta. Prošle godine sam u konkurenciji juniora bio drugi na balkanskom prvenstvu, zatim ću spomenuti to peto mjesto na europskom, te sedmo na olimpijadi mladih i na kraju deveto mjesto na svjetskom prvenstvu".

Ovo Europsko prvenstvo je donijelo tu srebrenu medalju, pa kako je bilo?

"To je drugo Europsko prvenstvo na kome sam nastupio. Na prvom sam koje je održano lani osvojio sam peto mjesto, a ove sam sve dobro odradio i osvojio drugo mjesto, što mi je najveći uspjeh u dosadašnjoj karijeri. Konkurencija je bila velika i mogu se pohvaliti da je to zaista veliki uspjeh".

Kako je teklo prvenstvo, koliko si imao borbi do osvojene medalje?

"Imao sam četiri borbe do finala, i tu finalnu petu koju sam nažalost izgubio. U prvoj borbi sam dobio predstavnika Ukrajine, u drugoj sam svladao armenca, te u trećoj austrijanca. U polufinalu sam pobijedio predstavnika Rusije, a u finalu sam izgubio od predstavnika Srbije".

Kako smo čuli i ta finalna borba je bila tijesna i dosta izjednačena?

"Da u regularnoj borbi bilo je neodlučeno, te smo išli na produžetke i tu sam nažalost kiksao, što je protivnik iskoristio da me pobijedi".

Kao što smo vidjeli vaši suborci iz kluba Borsa su napravili veličanstven doček nakon tvog povratka. Da li si očekivao tako veliki doček?

"Nisam očekivao tako veliki doček, iznenađen sam i bilo je zaista odlično".

Da se zamijetiti da su takozvani bošnjački mediji strašno malo pažnje posvetili tvom uspjehu?

"Da, ispočetka je to slabo popraćeno. Ovi naši lokalni mediji su to odmah objavili, dok su ti kako kažete drugi mediji pokazali interes za mene tek nakon par dana".

Kakvi su planovi za budućnost, na koja natjecanja planiraš ići?

"Slijedeće je prvenstvo Balkana krajem kolovoza, i opet jedno europsko natjecanje početkom rujna".

Kakve su šanse za nastup na Olimpijskim igrama?

"Za ovu u Londonu sam još mlad, a za narednu 2016 koja se održava u Brazilu moram ispuniti normu, ali ima još puno vremena do te naredne olimpijade".


Za sada toliko , a mi se nadamo da će povoda za slijedeće razgovore biti još puno jer pred našim Petrom je sasvim sigurno velika karijera sa još mnogo odličja sa velikih natjecanja.

hercegovina.info