INTERVJU: Sandro Stanić boksač u usponu

Sandro Stanić

Sandro dolazi iz Novog Travnika, a boksom se bavi već 12 godina. Iza sebe ima niz pobjeda. 

"Prije boksa kratko sam trenirao nogomet i judo, no to nije bilo ono što ja želim. Na nagovor prijatelja otišli smo se upisati na boks, jer je to bio novi sport u našem gradu, gdje sam i pronašao svoju strast", rekao je za naš portal  Sandro Stanić.

U svom dugogodišnjem iskustvu osvojio je šest naslova, od kojih dva iz Hrvatske, četiri iz BiH, kao i mnogne pohvalnice i priznanja od rodnog grada. Također je boksao za klub "Novi Tavnik", "BK Zrinjski", "BK Čelik te "BK Kralj Tomislav" u Zagrebu.

Posljednja borba koju je imao održala se u Mostaru gdje je odnio pobjedu za svoj klub BK Ljubuški kao i pehar za najborbeniji meč turnira.

"Jako sam sretan jer volim to što radim, to me pokreće i daje mi drugačiju perspektivu na život. Zahvalan sam svom treneru i klubu što su mi dali priliku nakon dvije godine stanke da opet uđem u ring", kazao je Stanić.

Trenutno živi i trenira u Mostaru, gdje se očekuje početak njegove profesionalne karijere.

"Idući meč se održava u Tuzli krajem mjesca, a u ožujku imam namjeru vratiti državni naslov. Znam da neće biti lako jer konkurencija je jaka, ali uz odricanja, jake i krvave treninge trebao bi uzeti i sedmi naslov", navodi naš sugovornik.

Trenutno se sprema sa jednim od najboljih boksača naših prostora Emilom Markićem, skim je zajedno boksao za BK Zrinjski, a sparing treninge ima sa Đonijem Matusinom koji dolazi iz najpoznatije škole boksa Leonarda Pijetraja.

Sandru želimo uspješnu karijeru i što manje ozljeda. 

hercegovina.info