Hrvatska sportašica doživjela veliku nepravdu na SP-u: Pobijedila ozlijeđena pa doživjela šok

Helena Jurišić

Svjetsko prvakinja u tajlandskom boksu Splićanka Helena Jurišić doživjela je veliku nepravdu u pohodu na obranu naslova u Bangkoku. Uspjela je pobijediti i suce, ali vidjet ćemo pod koju cijenu. Što se točno dogodilo nakon njezine borbe i pobjede otkrio je njezin trener i brat Dario.

"Nisam posljednja tri dana pisao objave zbog proživljenog stresa i emocionalnog loma koji smo doživjeli. Kao što sam već objavio, Helena je u ponedjeljak herojski pobijedila svoju prvu borbu. Protiv Eleonore Filippou s Cipra slavila je 30:27, iako je u drugoj rundi doživjela traumu koljena. Herojski se podigla i završila svoj prvi meč seniorskog muay thai prvenstva. Nakon iscrpne borbe krenuli smo s oporavkom i pripremom za polufinalni meč protiv viceprvakinje svijeta koji se održava u subotu. Međutim, organizator nas je obavijestio kako je Cipar uložio žalbu na borbu i da će se dogoditi sastanak na tu temu. Bili smo šokirani, ali i uvjereni da neće biti problema jer smo meč dobili uvjerljivo kod sva tri suca i da će sastanak biti održan reda radi", ispričao je Jurišić te otkrio što se dalje događalo:

"Uslijedio je šok nakon što su nas informirali da je pobjeda poništena i da će se organizirati ponovljena borba. Kao razlog navode da je borba trebala biti prekinuta zbog ozljede, iako se iz borbe može vidjeti kako je Helena nakon toga krenula još jače i odlučnije. Zamislite dozu stresa, emocionalnog pada, nervoze i bijesa koji smo proživjeli, pogotovo ako uzmemo u obzir da smo informaciju saznali u 2 sata u noći i da će se borba ponoviti tog istog dana. Nakon neprospavane noći krenuli smo tražiti liječnika specijalista po ulicama Bangkoka, a pronalazimo ga tek u drugoj bolnici. Liječnik je ustanovio traumu i rupturu te je rekao kako je Helenin tonus jako dobar i da uz veliki rizik možemo pokušati odraditi borbu. Zamislite odluku koju moramo donijeti, neprospavana noć, stres, emotivni pad, ozljeda, preuzimanje odgovornosti, svjesnost da treba odraditi još tri borbe da bismo došli do zlata. Što da vam kažem, zajedno smo stisnuli zube i rekli da nema predaje, pobijedit ćemo ih sve i dokazati karakter prvaka. Doslovno scenarij za napisati knjigu."

Nevjerojatno je u cijeloj priči da su suci prvi put u povijesti donijeli takvu odluku.

"Nikad u povijesti svjetskih prvenstava nije se dogodila odluka o ponavljanju borbe. Nakon teških tableta za bolove, višesatne razrade taktike i svega već spomenutog odradili smo borbu kako mogu samo rođeni prvaci. Helena je pobijedila 29:28 i ponovno se plasirala u polufinale, gdje nas čeka Šveđanka. Slijedi odmor, rehabilitacija i priprema za polufinalnu borbu uz božju pomoć. Ne sjećam se kad smo proživjeli ovakvu situaciju i stres, svašta je prolazilo kroz glavu, ali valjda tako povijest pišu pravi ratnici", napisao je još Jurišić, koji sestru priprema za subotnje polufinale.

Sretno, Helena!

 

https://www.instagram.com/p/B0YAkDoBj-5/?utm_source=ig_embed

 

gol.hr