Hrvatska karate reprezentacija: Brotnjak Ivan Martinac na Svjetskom karate prvenstvu u Njemačkoj

martinac
...je izbornik muške seniorske reprezentacije Zdenko Horvat objavio konačni popis putnika za najveću karate smotru koja se u Bremenu održava od 5. do 9. 11. 2014. Na predstojećem svjetskom prvenstvu sudjelovati će 989 natjecatelja iz čak 107 država. Nakon dva mjeseca napornih kvalifikacija mjesto među deset putnika na SP izborili su, Marijan Logarušić, Ivan Martinac te braća Anđelo i Ivan Kvesić.

Prvi je mjesto izborio Marijan Logarušić, koji će Hrvatsku predstavljati u kategoriji -75 kg. Marijan je prije 8 mjeseci osvojio srebro na prvenstvu Europe do 21 godine, stoga se može nadati dobrom plasmanu među svjetskom elitom.

Ivan Martinac bio je apsolutni vladar mlađih uzrasnih kategorija ne samo u Hrvatskoj nego i svijetu. Ovaj Brotnjak gotovo 3 godine držao je prvo mjesto na svjetskoj renking listi za kadeta te se od njega s pravom očekuje da u budućnosti bude perjanica i glavna okosnica Hrvatske seniorske reprezentacije.

Braća Ivan i Anđelo Kvesić, iako sada nastanjeni u Zagrebu odlaskom na ovu smotru ispisuju povijest širokobriješkog karatea. Njih dva su prvi natjecatelji potekli iz Širokog Brijega koji će nastupiti na Svjetskom seniorskom prvenstvu u karateu. Anđelo je već dugo među najkvalitetnijim mladim borcima u Hrvatskoj, a nakon nekoliko osvojenih odličja zadobio je povjerenje izbornika.

Najveće iznenađenje izbornog ciklusa priredio je I. Kvesić koji je prije samo 10 dana napunio 18 godina. Ivan je oduševio stručni stožer reprezentacije, a posebno se istaknuo osvajanjem srebra na Prvenstvu Balkana u Ohridu.

Treba istaknuti da je za sve njih ovo prvi nastup na seniorskom SP. Brigu da ovi dečki nižu uspjehe vodi stručni tim, treneri , Danijel Vučić i Boris Vujičić.

Danijel je ovom prigodom istaknuo: „Ovi dečki učinili su trenere i naš klub ponosnim. Nikad dosada nismo imali četiri predstavnika na ovako velikom natjecanju, a ovaj uspjeh je najmanje što su dečki zaslužili nakon napornih priprema i natjecanja. Za ovo natjecanje Boris i ja napravili smo plan već u lipnju, a glavni dio priprema započeo je početkom kolovoza na Kupresu. Išli smo od natjecanja do natjecanja pažljivo analizirali svaku borbu, fizičko i psihičko stanje svakog od njih. Formu smo dizali za svakog od njih pojedinačno, a činjenica da ima je ovo prvi nastup može za njih biti prednost, ali i otežavajući faktor. Za ovakve smotre često je potrebno iskustvo, ali mladost i neopterećenost mogu dovesti od vrhunskog rezultata. Mi vjerujemo u njihovu kvalitetu kao i cijele Hrvatske reprezentacije te nam preostaje ništa drugo nego poželjeti im sreću".

Ekipa se upravo vratila sa sedmodnevnih reprezentativnih priprema iz Daruvarskih toplica, a iduću nedjelju putuju za Bremen.

Brotnjo.info