Hrvat na Hrvata: Zakucat ću Cro Copa za pod i udaviti!

Što li se sve izdogađalo par dana uoči prije velikog okršaja Mirka Filipovića i američkog diva Bena Rothwella.

Prvo je Big Ben otkazao svoj nastup na nedjeljnom turniru UFC 110 u Sydneyu zbog nepoznate bolesti. Potom je stigla nova iznenađujuća vijest da je Cro Cop na treningu razbio arkadu i da mora na šivanje, a na kraju smo saznali i ime novog protivnika našem Vinkovčaninu.



Radi se o australskom Hrvatu Anthonyju Peroshu, koji je za razliku od Randyja Couturea i Quintona Jacksona, odlučio u 'pet do 12' prihvatiti nastup u borbi večeri.



"Nazvali su me u četvrtak poslijepodne. Joe Silva me pitao koliko sam težak i ja sam odgovorio 100 kilograma. Tada me je pitao želim li se boriti protiv Cro Copa umjesto Bena Rothwella, koji će najvjerojatnije odustati od meča. Rekao mi je da će s odlukom pričekati do petka ujutro, a da ja razmislim o ponudi", ispričao je Perosh za portal MMAfighting te dodao kako je prvo odbio ponudu jer mu je dvije godine mlađi Mirko idol i još je uz to Hrvat.



"Istina je, prvo sam odbio. Razmislio sam i shvatio da se moram boriti protiv mog Hrvata, moji roditelji su Hrvati i ja sam cijelo ovo vrijeme trenirao s Hrvatima. Međutim, na pres konferenciji sam čuo kako Dana White priča o tome koliko borci danas odbiju dobrih ponuda. Kako sam mogao odbiti da se s pozivnicom borim na UFC 110 turniru protiv jednog od najjačih boraca svijeta? I ne samo to. Ovo je prvi UFC šou u Australiji. Odmah sam nazvao i prihvatio ponudu", otkriva Perosh.

  • Anthony Perosh zvan 'The Hypo' u akciji
Perosh je suvlasnik dvorane u Sydneyu – Sinosic Perosh Martial Arts, u kojoj su se za nastup na turniru pripremali još dva hrvatska borca - Goran Reljić i Igor Pokrajac. Zadnju je borbu odradio u prosincu kada je tehničkim nokautom pobijedio Kyma Robinsona. Ukupno u karijeri ima skor od 10 pobjeda i pet poraza, visok je 1.91 centimetar, a težak 100 kilograma, i često se zapravo bori u lakoteškoj kategoriji.



Iako mu stručni portali ne daju velike šanse protiv Filipovića, Perosh je poručio da je nabacio nekoliko kilograma više, pa se razlika u težini ne bi trebala toliko osjetiti. Spomenimo i da je vlasnik crnog pojasa u jiu jitsu te da je sedam od svojih deset pobjeda postigao u parteru, prisilivši protivnike na predaju.

"Nije tajna da ga planiram srušiti na parter, zakucati za pod i 'udaviti'. Mislim da imam dovoljno vještine da to učinim", izjavio je za kraj hrabri 37-godišnjak.

Inače, spektakl u Sydneyu počinje u 04.00 sata u nedjelju ujutro po hrvatskom vremenu.
Net.hr/T.Hrga