Hercegovcu 27 medalja s prvog turnira u sezoni

judo klub hercegovac

... judo klub Laktaši a ovogodišnji turnir okupio je oko 700 judaša iz BiH, Hrv, Cg, Srb i Slo. Na turniru je sudjelovalo oko 60 klubova.

Natjecatelji Hercegovca se s ovog turnira vraćaju s novih 27 odličja od čega je čak 11 zlatnih medalja, 5 srebrenih i 11 brončanih. Također klub je osvojio treće mjesto u konkurenciji dječaka i djevojčica do 11 godina, prvo mjesto kod dječaka i djevojčica do 13 godina i treće mjesto u seniorskoj konkurenciji.

U sveukupnom plasmanu Hercegovac je osvojio drugo mjesto s osvojenih par bodova manje od judo kluba Cement Beočin iz Srbije. Također, David Pušić osvojio je odličje za najboljeg juniora turnira, i time Hercegovcu donio čak peti pehar iz Laktaša.

OSVAJAČI MEDALJA:

Zlata: Gabriela Raič, Lana Čović Stanić (zlato i u konkurenciji starijih od sebe), Nera Prce, Ivano Đinkić, Ivan Miličević, David Pušić (zlato i u konkurenciji seniora), Anđela Jurić, Danica Jurić (zlato i u konkurenciji seniora)
Srebra: Nina Grubišić Čabo,Ivan Letica, Petra Čuljak, Domagoj Pušić,Gabriela Raič (dupli start)
Bronce: Nika Zovko (bronca i u uzrastu starijih), Nera Prce(dupli start), Nina Vukičević, Danijel Skoko, David Senkić, Matej Jandrić, Filip Lončar, Rafael Šunjić, Anja Marić i Domagoj Pušić.

Peto mjesto s 3 pobjede i dva poraza osigurali su Luka Bubalo i Tino Prce. Judo klub Hercegovac još su predstavljali Ina Ravlić i Tomislav Brkić.

Nakon prošlogodišnje rekordne 461 medalje s raznih turnira ovo je najbolji start s prvog turnira u godini u povijesti Hercegovca. Iz kluba kažu kako se nadaju da će se ovakvi rezultati nastaviti tijekom sezone te da će krajem slijedeće godine proslaviti novu najuspješniju godinu u povijesti kluba.

Također iz kluba ističu kako će ove godine proslaviti jubilarnu 55-tu godišnjicu postojanja te će istu obilježiti turnirom „Kup Hercegovine" koji će se održati 01.09. u dvorani na Bijelom Brijegu.