FOTO  Hercegovac uzeo 20 medalja iz Bihaća i Splita

Judo klub Hercegovac
Na državnom prvenstvu bilo je 350 natjecatelja iz 40-ak judo klubova iz BiH a Hercegovac se okitio sa sedam medalja (3 zlata i 4 bronce). U Splitu se okupilo 300 natjecatelja iz 25 judo klubova a mostarski Hercegovac je u Mostar donio 13 medalja (4 zlata, 4 srebra i 5 bronci).
BIHAĆ
„Na državno prvenstvo smo poveli 15 natjecatelja, a ostvarili smo 50%-i učinak, odnosno osvojili smo 7 medalja od čega su troje njih postali državni prvaci a četvero ih se okitilo broncom s državnog prvenstva. Konkurencija je zbilja bila jaka, cijela država se okupila u Bihaću a podatak da svi naši natjecatelji koji su došli do finala su posao odradili do kraja i popeli se na najvišu stepenicu nas jako veseli." Izjavio je trener Marko Zrimšek koji je ekipu vodio u Bihać
SPLIT
„Na međunarodni judo turnir u Splitu poveli smo dio ekipe koja nije sudjelovala na državnom prvenstvu točnije njih 20 a među njima i dosta početnika. Rezultat od 13 medalja nas je odmakao za svega tri boda od novog ekipnog pehara. Mnogima od njih ovo je bio prvi ili tek drugi turnir. Nadamo se kako je ovo generacija iz koje će niknuti još novih potencijala", izjavio je trener koji je vodio ekipu u Split Mile Brkić.
Osvajači medalja iz Bihaća:
PRVACI DRŽAVE: Lana Gačić, Mario Novak i Danica Jurić
Brončani: Ivano Đinkić, Ina Ravlić, Rafael Šunjić i Lana Čović Stanić
Još su nastupili: Antonio Arapović, Tomislav Brkić, Zdenko Kukić, Rino Vrljić, Morana Kovač, Petra Mandlbaum, Filip Lončar i Luka Bubalo.

Osvajači medalja iz Splita:
Zlata: Nina Artuković, Andrea Lončar, Nina Grubišić Čabo, Nika Zovko
Srebra: Marko Čerkuč, Nina Artuković, Andrea Lončar (nastupi u starijem uzrastu), Anđela Jurić
Bronce: Bojan Gačić, Lena Mihić, Lana Artuković (bronca i u starijem uzrastu), Anja Marić
Još su nastupili: Petar Prskalo, Ivan Letica, Stefan Juka, Marko Zovko, Filip Aničić, Bruno Marić, David Filipović, David Senkić, Dragan Paol Senkić i Laura Bošnjak.
U idućem periodu Hercegovac očekuju natjecanja a ono najvažnije je 07.05. kada će se održati državno prvenstvo za juniore i juniorke te starije dječake i djevojčice u Vitezu.