FOTO  Hercegovac najuspješniji BiH predstavnik u Makarskoj

Judo klub Hercegovac, Makarska
...Tajmir Nola˝ u Makarskoj u organizaciji judo kluba Biokovo Makarska. Na turniru je sudjelovalo 29 klubova i oko 425 natjecatelja iz 4 zemlje (Hrv, BiH, Alb, Kos). Judo klub Hercegovac završio je na četvrtom mjestu u ukupnom plasmanu te time bio najuspješniji predstavnik Bosne i Hercegovine. Inače od 29 klubova 11 ih je bilo iz BiH. Judo klub Hercegovac osvojio je 12 medalja od kojih je najviše zlatnih (5 zlata), 3 srebrene i 4 brončane.

Osvajači medalja:
Zlato: Mario Novak (U10), Ivano Đinkić (U10), Gabriela Raič (U10), Lana Gačić (U12), Nina Artuković (U14)
Srebro: Nika Zovko (U10), Rafael Šunjić (U12), Ina Ravlić (U12)
Bronca: Petra Mandlbaum (U10), Lana Gačić (U14), Lana Artuković (U14), Andrea Kovač (U14)

Peta mjesta uz dvije pobjede i dva poraza osvojili su: Tomislav Brkić, Filip Aničić, Zdenko Kukić, Antonio Arapović, David Filipović. Sedma mjesta osvojili su David Senkić (dvije pobjede i dva poraza) i Dragan Paol Senkić koji je upisao tri pobjede i dva poraza. Deveto mjesto osvojio je Filip Lončar s jednom pobjedom i dva poraza. Bez plasmana ovaj put ostali su Luka Bubalo i Rino Vrljić.
Hercegovcu je ovo čak 17. pehar u 2015. godini te 342-a medalja (118 zlata, 84 srebra i 140 bronci).
Nakon završenih borbi djeca su išla u obilazak Makarske te na igru nogometa i odbojke na velikom terenu NK Zmaj Makarska. Idući vikend Hercegovac ima u planu otići na međunarodni judo turnir u Cetinje.