FOTO  Harun Sadiković: Pokušati ću izboriti olimpijsku normu

Harun Sadiković
... „Una“ Bihać, dok je od lipnja 2012. godine postao član Judo kluba „Bosna“ Sarajevo.

Prvi zapaženiji rezultati kreću 2008. godine kada prvi put postaje prvak države u kategoriji poletaraca, a nakon toga malo koji judista iz naše regije može se pohvaliti postignutim rezultatima koje postiže Harun u ovom olimpijskom sportu.

Upravo sve ovo je bio razlog našeg razgovora sa Harunom Sadikovićem s kojim smo se sastali na Državnom prvenstvu za juniore u Trebinju na kojem je Harun ponovno blistao.

 

- Možete li čitateljima našega portala reći nešto ukratko o sebi?
Zovem se Harun Sadiković i rođen sam 12.05.1996. godine u Bihaću.

- Kada ste se počeli baviti judo sportom?
Judom sam se počeo baviti još u 4 razredu osnovne škole.

- Možete li nešto pobliže reći o vašim uspjesima na BiH judo borilištima?
Prvak Bosne i Hercegovine bio sa 15 puta do sada u svim uzrasnim kategorijama.

- Možete li nešto više reći o vašim rezultatima na međunarodnim judo borilištima?
Na međunarodnim borilištima imam 8 medalja sa Europskih kupova od kadeta do seniora, imam bronzu sa prvenatva Europe za mlađe seniore i srebro sa prvenstva svijeta za kadete. Bio sa i šest puta prvak Balkana.

- Možete li izdvojiti nekoga ko Vam je pomogao u dosadašnjoj karijeri?
Najviše mi je pomogao moj otac, familija, i naravno svi dosadašnji treneri. Ovi rezultati ne bi bilo da nije mog sadašnjeg trenera i učitelja prof. dr. Branislava Crnogorca koji je prepoznao moj talenat i rad te me doveo u Sarajevo.

- Kakvi su Vam budući planovi što se tiče juda?
Pokušati ću izboriti olimpijsku normu, ali i ako je ne izborim mlad sam, siguran sam da će doći do toga jednog dana i da ću se pojaviti na Olimpijskim igrama.

- Kakav je Harun izvan borilišta?
Izvan borilišta sam uvijek veseo, nasmijan i spreman za dobru šalu. Pomoći ću svima ako mogu, a ako ne mogu zasigurno da neću ni odmagati.

Zahvaljujemo se još jednom Harunu na razgovoru i želimo mu još mnogo odličnih rezultata na domaćim i svjetskim judo borilištima.