FOTO  Franjo Zadro ponovno na tronu

... bio je domaćin ovogodišnjeg prvenstva balkana u olimpijskom sportu judo-u i to u konkurenciji seniora. Natjecanje se održalo u fer i sportskom ozračju, a sve borbe mogle su se pratiti i uživo putem interneta.

Pravo nastupa kao i na svakoj balkanijadi imali su svi reprezentativci iz zemalja s područja balkana (Turska, Rumunija, Srbija, Albanija, Crna Gora, Grčka, Bugarska, Makedonija, BiH ). Judo klub „Borsa" u seniorskoj reprezentaciji imala je dva svoja predstavnika.

Franjo Zadro u vrlo jakoj konkurenciji do 73 kg, borio se s džudašima starijim od sebe za čak od  tri do osam godina, a u četiri teške bore protiv predstavnika Turske, BiH, Rumunije i Srbije izborio je medalju u jednoj od najjačih seniorskih kategorija ( -73kg).

Naglasimo kako Franjo Zadro uz Izraelca Tal-a Flickera još uvijek drži aktualno 5. mjesto u Europi iz belgijskog Lommela 2011. godine.

„ Ovo mi je svakako jedno vrlo bitno iskustvo, pogotovo nakon duge pauze odsustva sa zvaničnih natjecanja radi spleta nesretnih okolnosti kojih ima u svakom sportu. Ove godine sam 1. godina mlađih seniora, promjenuo sam kategoriju, od sad radim do 73 kg za što će mi trebati jedna faza prilagodbe. Najvjerovatnije ću sredinom studenog nastupiti na prvenstvu Europe do 23 godine koje će biti održano u Pragu ( Češka). Realno gledajući još uvijek sam mlad da bilo šta očekujem tamo, ali otići ću rasterećeno , ako ništa drugo onda svakako po još jedno veliko iskustvo za budućnost."  rekao je za portal Hercegovina.info Franjo.

Darko Zelenika u kategoriji do 60 kg odradio je 3 jako velika meča protiv predstavnika Turske, Rumunije i Crne Gore, no, ostvareni bodovi nisu mu omogućili plasman u drugi krug natjecanja. 24- godišnji Darko Zelenika će svoju novu priliku tražiti iduće godine.

Judo klub „Borsa" biti će organizator velike sportske manifestacije koja će se održati u gradu Mostaru u sportskoj dvorani „Bijeli Brijeg" dana 06. listopada ove godine.

Naime, već najjavljene zemlje su : Hrvatska, Slovenija,Makedonija, Albanija, Nizozemska, Srbija, Mađarska, Crna Gora itd.

Naglasimo kako su također u tjeku upisi u jedan od najuspješnijih sportskih kolektiva grada, a sve dodatne informacije mogu se dobiti putem službene stranice judo kluba

( www.judoborsa.com) .