Francuska i Indija potvrdile svoj nastup na Borsa Open 2017.

12.05.2017

BORSA OPEN - najveće judo natjecanje na prostoru Jugoistočne Europe u listopadu ove godine upriličiti će 8. izdanje tog prestižnog judo natjecanja.

Nova zemlja koja stiže u Mostar je judo sila i jedna od najznačajnijih judo nacija - Francuska. A uz Francuze, mostarcima će biti zanimljiv gost i jedna od najmnogoljudnijih zemalja svijeta, Indija koja u Mostar dolazi s reprezentacijom kadeta,a posadu čini preko 40 natjecatelja i službenika.

Po sadašnjim prijavama Borsa Open će okupiti oko 140 judo klubova iz 25 do 30 zemalja. S obzirom da je reprezentacija Indije najavila svoj dolazak na turnir Borsa Open će ove godine po prvi put biti interkontitnentalno natjecanje.

Skoro svaku državu nastupnicu na Borsa OPEN-u predstavljat će po nekoliko klubova iz matičnih država.

"Zemlje naše regije (BiH, Hrvatska, Srbija, Crna Gora, Slovenija...) su pokazale kako mogu parirati i mnogo većim sportskim silama, infrastrukturalno uređenijim, na službenim judo natjecanjima (Europsko prvenstvo, Svijetsko prvenstvo, Olimpijske igre..). Drago nam je da Mostar može upriličiti ovakvo judo natjecanje, te da se svi možemo jednodušno osjećati kao domaćini jer Borsa OPEN se odvija na "našim prostorima", a ne u Rusiji, Francuskoj ili dalekom Japanu. Izbacili smo uzrasnu kategoriju juniora, što će povećati kvalitetu, a smanjiti kvantiteu te će se i sama organizacija moći odvijati na većoj razini."

Organizatori navode da su zainteresiranost za dolazak ove godine iskazivali i Rusi, Finci, Estonci i Grci.

Najzanimljivije i najatraktivnije borbe odvijati će se u uzrastu kadeta do 18 godina. Ove godine, po prvi put će se upriličiti i judo kamp.

Prošlogodišnje zemlje sudionice su:
Slovenija, Češka, Nizozemska, Rumunujska, Italija, Švedska, Bugarska, Poljska, Bjelorusija, Moldavija, Albanija, Belgija, Makedonija, Ukrajina, Crna Gora, Gruzija, Njemačka, Kosovo, Austrija, Srbija, Velika Britanija, Slovačka, Litva, Latvija, Hrvatska i Bosna i Hercegovina.

loading...