FOTO  Fight night 2015 večeras u Vitezu

k1 vitez press

... održati u sportskoj dvorani u Vitezu u organizaciji kluba borilačkih sportova „Šampion“ iz Sarajeva. Organizatori su uložili maksimalne napore da večeras u ring izađu najperspektivniji i ujedno najspremniji bokseri i K1 borci iz BiH i regije, uz svesrdnu podršku sponzora i Općine Vitez.

Svi ljubitelji boksa večeras će moći uživati u pravoj sportskoj poslastici- ukupno 10 mečeva i to po pet u boksu i K1 borilačkoj vještini. Pored mečeva u muškoj, održat će se i jedan kick boks meč u ženskoj kategoriji u kojoj će nastupiti Zeničanka Aida Halać, aktuelna profesionalna prvakinja Europe u lakoj kategoriji do 54 kg u kick boxu po K1 pravilima.

Specijalni gosti ove bokserske gale bit će naš najbolji MMA borac Denis Stojnić i Adnan Redžović, najbolji bosanskohercegovački bokser u teškoj kategoriji koji se bori pod okriljem "Sturm box promotiona".

Harisa Radmilovića, aktualnog prvaka Balkana u teškoj kategoriji, večeras u Vitezu očekuje meč protiv Srbijanca Nedeljka Čvorovića, koji u svojoj zemlji trenutno važi kao jedan od najkvalitetnijih boksera.

Kako je istaknuo naš bokser ova borba mu izuzetno znači i poslužit će mu kao odlična uvertira za okršaj za titulu u WBF verziji već narednog mjeseca u Bugojnu. U fokusu svih Vitežana bit će borba njihovog sugrađanina izuzetno talentiranog Lovre Krište i Srbijanca Aleksandra Golića.

Ulaznice za ovaj sportski spektakl se mogu kupiti u Sarajevu, Busovači i Vitezu po cijeni od 10 KM-VIP i 7 KM-tribine.