EP u taekwondou: Treći put zaredom zlato za Luciju Zaninović

Lucija Zaninović, taekwondo, Europsko prvenstvo
...kada je naša predstavnica šakom postigla pobjedonosni bod za veliko slavlje Hrvata na tribinama Baku arene.
Ovo je četvrto odličje u prva dva dana natjecanja i osam nastupa na EP u Azerbajdžanu.

Lucija je u prvom kolu kao prvi nositelj kategorije do 49 kilograma bila slobodna da bi u drugom deklasirala Bjeloruskinju Irinu Vetohinu prekidom pri vodstvu 12-0. Svoju treću uzastopnu medalju na europskim prvenstvima Lucija je osigurala još jednim prekidom pri vodstvu 12-0 protiv Cipranke Irene Pasiouli. Polufinalni sraz sa Ruskinjom Svetlanom Igumenovom bio je sve samo ne lagan, no Lucija je uspjela ostati dovoljno smirena i pobjedom 8-6 plasirala se u finale u kojem je protiv odlične Francuskinje Yasmine Aziez slavila s tijesnih 5-4.

Peti nositelj kategorije do 58 kilograma, Stipe Jarloni iz Div Knina je u prvom kolu također bio slobodan, u drugom je bio bolji od Ukrajinca Bogdana Bodnara sa 18-10 da bi u borbi za odličje izgubio prekidom 16-4 od Rusa Ruslana Pojsejeva.

Mia Radoš iz zagrebačkog Metalca je u teškoj kategoriji (+73 kilograma) odradila izvrsnu prvu borbu i upisala uvjerljivu pobjedu 16-9. U drugom kolu se za medalju borila protiv iskusne Španjolke Rosanne Alamo Simon i bila blizu velikom iznenađenju. Dugo vremena je rezultat bio 2-1 za Španjolku, Radoš je uporno napadala da bi na koncu u zadnjim sekundama kad je krenula na sve ili ništa primila jedan udarac u oklop za konačan rezultat 3-1 kojim je ostala na plasmanu od 5. do 8. mjesta.

Zadranin Nikola Bojo je na otvaranju drugog dana slavio nad Grkom zlatnim bodom nakon što je regularni dio završio 10-10. U drugom je izgubio od domaćeg natjecatelja i jedne od najvećih nada Azerbajdžana za medalju Isaeva Radika rezultatom 13-3.

U subotu, trećeg dana natjecanja, na tatami će od naših reprezentativaca izići Tanja Rastović (do 57kg), Iva Radoš (do 73kg), Deni Andrun Razić (do 63kg) i Dinko Šegedin (do 80kg).

Hina