Emil Markić: Zadovoljan sam svojom dosadašnjom profi karijerom

Posljednju pobjedu ostvario je u Čapljini, i evo što o toj borbi, kao i svojoj dosadašnjoj, ali i budućoj karijeri kaže Emil za naš portal.

Evo kao prvo možeš li nam opisati tvoju zadnju borbu u Čapljini?

Boksao sam sa slovakom Tiborom Horvathom dosta iskusnijim boracem od mene koji je u karijeri boksao sa eurospskim i svjetskim prvacima i velikim imenima kao što su Javier Castillejo, Bert Schenk itd.. Što se tiče naše borbe ja sam dominirao od početka meča, i nanio sam mu u svakoj rundi dosta teških udaraca, pa je nakon četvrte runde predao meč.

Općenito kako si zadovoljan dosadašnjem profesionalnom karijerom?

Jako sam zadovoljan, drago mi je što sam ovoliko puno borbi uspio da odradim u ovako kratkom vremenu, i naravno da sam ih sve pobjedio što je za mene i najbitnije.

 Kakvi su ti planovi za narednu godinu, da li već imaš neke ugovorene borbe?

Sredinom idućeg mjeseca bi trebali Damir Beljo i ja ići u Hamburg u profi kamp koji se zove EC boxing. Tamo ćemo malo da treniramo i sparingujemo, i to će nam ujedno biti  pripreme za borbe koje imamo već ugovorene 02.02 u Njemačkoj.

 Možeš li nam objasniti proceduru koju moraš proći da bi se borio za titulu Europskog prvaka u svojoj kategoriji.

Najbitnije je da se svi mečevi pobjedjuju. Protivnici postaju s vremenom sve bolji, i sa boljim skorom dolazi se u poziciju da se boksa sa sve jačim protivnicima. Sa nekih 15 pobjeda  bih trebao doći u mogućnost da  boksam za titulu eurospkog prvaka, a sa nešto manje  za neku manju titulu poput  za prvaka balkana ili mediterana. Ako bi imao jaku financijsku potporu od grada i sponzora možda bi se moglo iduće godine organizrati  meč u Mostaru u kome bi se pred svojom publikom borio za neku titulu.

Uspio si ono što nije niko godinama prije tebe, a to je da si napunio dvoranu na Bijelom Brijegu. Može li Mostar ponovo očekivati sličan spektakl?

Nisam ja napunio dvoranu nego svi mi zajedno koji smo učestvovali u organizaciji i u samim borbama na Bijelom Brijegu. Ja se nadam da ćemo iduće godine opet ponoviti priredbu King Of The Ring. Naravno to ćemo samo moći da uradimo ako nas budu opet podržali sponzori i publika.

Poznato je da ti potpuru u karijeri daju momci iz Ultras Puba, da li ti u slobodno vrijeme ideš sa njima na utakmice Zrinjskog?

Mi se odavno družimo i neki od tih momaka iz Ultras puba treniraju rekreativno sa nama u HBK Zrinjskom.  S vremena na vrijeme odem i ja na utakmicu Zrinjskog, a kada imam vremena volim otići i na ženski rukometa. Uglavnom volimo sve sportske događaje, pogotovo one gdje se natječu  naša mostarska raja i klubovi.

Prije tvoje borbe nastupili su i mladi boksači Zrinjskog. Kakva je njihova perspektiva u budućnosti?

Momci su jako talentirani i imaju potencijala da naprave u boksu nešto vise. Bitno je da su vrijedni i uporni, i na kraju je sve do njih da li su i koliko su spremni da se žrtvuju i odreknu mnogih stvari da bih stigli do svog cilja u boksu.

Poruka za kraj godine našim čitateljima

Želim svima sretne blagdane i sve najbolje u 2013 g.

hercegovina.info