Emil Markić: Borim se za titulu u Zurichu i pobjeda mi otvara vrata u sam svjetski vrh

Emil Markić, noć gladijatora, Čapljina, Emil Markić, boks, Emil Markić, boks, Emil Markić, boks, Emil Markić, boks, boks, Emil Markić, Emil Markić, boks, Emil Markić, boks, Emil Markić, boks, Emil Markić, boks, Sombor, Emil Markić, boks, Emil Markić, boks, Emil Markić, Emil Markić, boks, Emil Markić
Čekao je duže vrijeme jednu pravu borbu i dočekao ju je...

19. svibnja, Mostarac će u švicarskom Zurichu nastupiti u borbi večeri protiv Denisa Liebaua koji je po rankingu ispred Markića. No, iako je suparnik bolje rangiran, Emila smatraju blagim favoritom:

„Jedan dobar borac koji ima skor 23-1 i to 22 puta je pobjeđivao nokautom. Različiti smo borci, on se bavio kickboxom i stil mu je pomalo divlji, dok sam ja prošao tu školu amaterskog boksa, imam više iskustva i tehnički sam bolji, pa me se smatra blagim favoritom. Baš zbog tog divljeg stila pribojavam se nekog neočekivanog udarca, ali vjerujem kako ću ga uspjeti obuzdati i iskoristiti svoje prednosti", kazao je Markić kojem Liebau nije trebao biti protivnik:

„Za ovu titulu sam se trebao boriti protiv Przemyslawa Opalacha i sve je bilo dogovoreno, karte su već bile puštene u prodaju. No, ozlijedio je šaku, pa je na njegovo mjesto upao Liebau. Žao mi je malo radi toga jer mi je Opalach, koji je također dobar borac, više odgovarao. Već sam u glavi imao viziju na koji ga način pobijediti. No, što je tu je, važno je da imam borbu. Što se tiče same pripreme možda me je malo taktički omelo, ali fizički to neće utjecati na mene."

Što se tiče priprema za borbu, Markić je s njima krenuo prije dva tjedna. Više se rade sparinzi i kondicija je veoma bitna jer ga očekuje borba na 12 runda.

„Ostala su još tri tjedna do borbe. Odrađujem sparinge s raznim borcima. Bio sam u Čapljini, sada idem u Vrgorac, naravno, tu su sparinzi i u Mostaru. Kasnije ću vjerojatno otići do Crne Gore i u nedjelju idem u Hannover koji je posljednja stanica uoči borbe. Sve u svemu, zadovoljan sam kako napredujem i bit ću 100% spreman za meč!"

Ova borba i eventualna pobjeda tek bi bila početak velikih stvari koje su pred Markićem.

„Ne želim puno pričati da se ne ureknem, ali vjerujem kako sam bolji borac i kako ću se u Mostar vratiti s titulom. Eventualnom pobjedom dospio bih u sam vrh svjetskog boksa i onda mi se otvaraju velike mogućnosti. Velike su šanse, naravno ako pobjedim, da sljedeća borba bude ona za titulu u jednoj od četiri najjače organizacije. To je odavno moj cilj, cijeli sam život posvetio tome i sada moram još jače pritisnuti. Osjećam kako me čekaju velike stvari..."

Dnevnik.ba