Emil Markić boksa protiv prvaka svijeta Umar Salamova

Emil Markić, boks, Mostar, Marin Čarapina, Emil Markić, Umar Salamov, Emil Markić
Povodom tog za Emila velikog meča porazgovarali smo sa njim, i evo što kaže za naš portal HERCEGOVINA.info.

Kako je došlo do toga da se boriš sa svjetskim prvakom Umar Salamova?

Do ovoga je došlo nakon dugog niza godina trudna, i kroz sve moje pobjede kojih je sada ukupno 24. U zadnja dva meča sam surađivao sa menedžerom Redžom Dedeićem koji mi je omogućio da boksam u sklopu uvodnih borbi Marcku Hucku koji je branio svoju IBO titulu u Hannover i Dortmundu. Također bih Želio da spomenem Mirka Skoku koji je bio jedan od mojih menedžera tijekom karijere.

Koliko znaš o svom protivniku?

Pogledao sam sve borbe svog budućeg protivnika. On je kompletan borac koji je za jedno 10 cm viši od mene, što će biti njegova najveća prednost. On će tu biti veliki favorit ali ja vidim svoju sansu u mom agresivnom stilu, mojoj snazi i eksplozivnosti.

Kakva su tvoja očekivanja za ovaj meč i što ti on znači u karijeri?

Naravno da puno očekujem od sebe i želim da pobjedim u ovom mecu kao i uvijek kada se borim. Ovaj meč je od velikog značaja jer će pobjednik vjerovatno imati prigodu da boksa sa pobjednikom meča Kovalev - Ward koji su trenutno najveće boksaČke zvjezde i smatraju se najboljim boksačima svijeta.

Zna li se točno vrijeme i mjesto meča?

Meć će se održati 6.5 na Novom Zelandu u Aucklandu.

Kada krećeš sa pripremama za meč i gdje će se one održati?

Sa pripremama krećem već u ovaj ponedeljak jer imamo samo još mjesec dana vremena. Sutra idem u Herceg Novi gdje ću biti na pripremama sve do meča. U Crnoj Gori će mi pomoći oko sparinga Nikola Sjekloca koji je jedan od najboljih crnogorskih boksača koji je u svojoj karijeri već boksao za svjetske titulu između ostalog i sa Arturom Abrahamom. Također će mi se priključiti još par sparing partnera Božović i Prašović koji su slične visine i stila mog protivnika. Pripremat će me trener Fehmi Hyseni iz Crne Gore koji je bio I trener reprezentacije Srbije i Crne Gore.

Imaš li neku poruku sportskoj javnosti i navijačima?

Želio bih se zahvaliti svim ljudima koji su vjerovali u mene i podržavali me. Boksačkom klubu Mostar gdje treniram, svim sponzorima koji su mi pomagali i koji su me tijekom moje karijere pratili. Ima puno ljudi kojima se želim zahvaliti,a ne mogu sad sve da ih imenujem jer bi popis bio dug, pa sigurno bi nekoga i zaboravio, ali ne bih želio da se neko naljuti.