Džudašima mostarske Borse u samo 7 dana 70 medalja i 7 pehara

borsa u dugoj resi
Kvalitetna organizacija kluba "Borsa" omogućila ja da su članovi Borse u proteklih 9. mjeseci nastupili na čak 38 judo turnira u 12 različitih država (Češka, Slovenija, Hrvatska, Austrija, Bugarska, Srbija, Rumunjska, Njemačka, Nizozemska, Crna Gora i BiH).

U tijeku su završne pripreme za veliki sportski spektakl za djecu. "Borsa OPEN" ove godine doživljava veliku progresiju. Turnir se smatrao najvećim na ovim prostorima i prošle godine kada su na Borsa Open-u nastupali džudaši iz 9 zemalja, a ove godine najavljeno je 16 država sudionica, što je ogroman pomak.

Nove države koje nam dolaze u grad Mostar ove godine su Češka, Poljska, Turska, Albanija, Kosovo, Rumunjska, Makedonija. Te je tako judo klub "Borsa", osim za sav moralni odgoj mladih, njihovo okupljanje, sklanjane s "ulica", socijalizaciju i sl., zaslužan i za veliku promociju našeg grada širom svijeta i to na dva načina, svojim velikim rezultatima širom svijeta te potom i dovođenjem velikog broja stranaca u naš grad jer na Borsa Open-u će nastupiti oko 700 natjecatelja koji nisu s područja BiH.

Smatra se da bi već iduće godine u naš grad moglo doći preko 20 zemalja na najveću sportsku manifestaciju naše države organiziranu pod samo jednim sportskim kolektivom - BORSA OPEN jer se "glas" o kvaliteti Borsinog turnira čuo po cijeloj Europi, te su već ove godine želju za dolaskom na Borsa OPEN iskazali i Austrijanci, Rusi, Gruzijci i Mađari ali zbog tehničkih razloga nisu mogli organizirati dolazak na ovogodišnji turnir. Organizatori na Borsa Open u predviđaju najveći broj natjecatelja u konkurenciji djece od 12 do 16 godina.

Osvajači medalja u Dugoj Resi:
Zlatne medalje osvojili su:

Dragica Zovko i Mario Jozeljić.
Srebrene medalje osvojili su:
Ana Zovko, Karla Zovko, Petra Zovko i Tiho Bevanda.
Bronzanu medalju osvojio je Franjo Rozić.

* Dragica Zovko proglašena je najboljom natjecateljicom turnira (U 12).

Osvajači medalja na Palama:
Zlatne medalje osvojili su:

Josipa Brvenik (2 zlata/ i u konk. starijih), Marino Dugandžić, Ivan Jozeljić, Darijan Faletar, Domagoj Pušić.
Srebrene medalje osvojili su:
Jozo Zovko, Ivan Jozeljić (srebro u konk. starijih), Domagoj Pušić (srebro u konk. starijih).
Bronzane medalje osvojili su:
Filip Ivanković (2 bronze/ i u konk. starijih), Marino Dugandžić (bronca u konk. starijih)

* Josipa Brvenik proglašena je najboljom natjecateljicom turnira ( U 14 ).