FOTO  Džudašima mostarske Borse 24 medalje i 5 pehara u Laktašima i Dubrovniku

judo borsa
"Laktaši Open" - 14. po redu natjecanje u Laktašima (pored Banja Luke) okupilo je oko 800 natjecatelja iz 7 zemalja, a nastupilo je ukupno 57 ekipa. U toj silovitoj konkurenciji JK Borsa je sa samo 7 svojih iskusnijih natjecatelja osvojio 2. mjesto ekipno i čak 2 pehara za najbolju ekipu u uzrastu kadeta i u uzrastu juniora dok je Mario Jozeljić proglašen najboljim kadetom turnira, a Rijad Maksumić najboljim juniorom.

EKIPNI PLASMAN (od 57 klubova):
1. mjesto - JK Srpski Soko Zvornik
2. mjesto - JK BORSA MOSTAR
3. mjesto - JK Panter Bjeljina

Osvajači medalja su:
ZLATNE MEDALJE:
Petar Zadro, Mario Jozeljić (zlato i u konk. starijih), Rijad Maksumić, David Pušić i Ivan Jozeljić (zlato i u konk. starijih)
SRENE MEDALJE: Petar Zadro (konk. starijih), Luka Cvitković, Domagoj Marić.
BRONZANE MEDALJE: Luka Cvitković (konk. starijih), Rijad Maksumić (konk. starijih), David Pušić (konk. starijih).

"Kup Sv. Vlaho" - tradicionalni judo turnir u Dubrovniku okupio je oko 200 mladih džudaša iz Hrvatske, Crne Gore i BiH. Na ovom turniru JK "Borsa" je osvojio ukupno 11 odličja, a osvajači medalja su:

ZLATNE MEDALJE: Josipa Brvenik i Domagoj Pušić.
SREBRENE MEDALJE: Josipa Brvenik (konk. starijih), Domagoj Pušić (konk. starijih), Ivana Šarić (+srebro i u konk. starijih), Ante Soldo, Mirko Zelenika.
BRONZANE MEDALJE: Nika Miličević (+bronza i u konk. starijih), Filip Kolobarić.

Judo klubu "Borsa" se krajem protekle godine priključilo 62 nova polaznika, a upisi će trajati kroz cijelu godinu. Od početka 2016. godine mladi džudaši su nastupili već na 4 turnira i sudjelovali na 2 međunarodna judo kampa.