FOTO  Dobri rezultati JK Neretva u Splitu, Vesna Vukoja treća na Balkanu

Vesna Vukoja , judo klub neretva
Turnir je okupio oko 600 natjecatelja iz 60 klubova iz 14 država, CRO, SWE, BIH, MNE, SRB, SLO, RUS, FRA, ITA, ALB, HUN, BUL, SVK, POL.
Najmlađi klub u BiH i regiji JK Neretva iz Mostara, na ovom iznimno jakom turniru imao je 6 predstavnika, a ukupno su osvojene 4 medalje (2 srebrene i 2 brončane) i jedno peto mjesto.
Osvajači medalja:
Srebrene medalje
• Korina Džidić -32 kg (ml.poletarka)
• Hana Benca -78 kg (juniorka)
Brončane medalje
• Ante Galić -66 kg (kadet)
• Samuel Matijević -73 kg (ml.kadet)

Iz kluba ističu, kako su natjecatelji Neretve imali jako loš ždrijeb te su ih tako u prvim borbama dočekivali sjajni borci iz Europskih zemalja, ali su se galebovi iz Mostara uspijevali izboriti za svoje mjesto na pobjedničkom postolju. Majo Ćeško rekao je da je ponosan što je nastavljen kontinuitet osvajanja medalja na velikim natjecanjima.
“Ostvarena su sva tri cilja koje smo zacrtali prije početka prvenstva – dostojno smo reprezentirali  sport, zemlju i Mostar, promovirali smo i približili javnosti judo kao najtrofejniji olimpijski sport i na kraju osvojili medalju“.

Vesna Vukoja treća na Balkanu

Još jedna vrijedna medalja stigla u Mostar. Vesna Vukoja, naša mlada judašica i reprezentativka BiH na Prvenstvu Balkana održanom na Žabljaku u Crnoj Gori okitila se brončanom medaljom u konkurenciji starijih pionirki preko 63 kilograma. Mlada reprezentativka BiH bila je odlična i sigurna u svakoj borbi, a dokazala je to sjajnim tehnikama.

U prvom kolu Vesnu Vukoju dočekuje prvakinja Grčke, Maria Iliana Alatza, koju Vesna pobjeđuje sjajnim ippon-om, da bi u drugom kolu dobila za protivnicu reprezentativku Crne Gore, Milenu Daković (viceprvakinju Crne Gore) koju je naravno pobijedila bez mnogo napora. U trećem kolu tj. u borbi za ulazak u finale Vukoju je dočekala reprezentativka Rumunije, Tosmina Danila od koje je Vesna izgubila u zadnjim sekundama meča i ovaj put nije se uspjela plasirati u finale. Napominjemo kako je reprezentativka Rumunije imala 24 kg više od naše reprezentativke.

U borbi za treće mjesto Vesna je pokazala da je izvrsna mlada natjecateljica te da je zasluženo u samom vrhu Balkana za svoj uzrast. Dočekala ju je prvakinja Crne Gore, Milica Vojičić, ali Vesna je tu borbu dobila sa lakoćom, te tako osvojila titulu, treće na Balkanu.

Trener JK „Neretve“ Majo Ćeško rekao je da je ponosan što je nastavljen kontinuitet osvajanja medalja na velikim natjecanjima. “Ostvarena su sva tri cilja koje smo zacrtali prije početka prvenstva – dostojno smo reprezentirali sport, zemlju i Mostar, promovirali smo i približili javnosti judo kao najtrofejniji olimpijski sport i na kraju osvojili medalju“. “Svi žele da budu najbolji, ali mjesta ima samo za jednog. Nismo bili pretjerani optimisti, već realni, očekivali smo zlatnu medalje. Za mene je svaka medalja zlatna u ovako žestokoj konkurenciji. Veliki broj olimpijskih prvaka ostao je bez medalja, što znači da nikome nije zagarantirano mjesto, rekao je Ćeško.

Ovim putem želimo se zahvaliti našim sponzorima koji su nam omogućili da odemo na ovo natjecanje, a to su prije svega INTERAGENT, OIL-AC, HT ERONET.