Deveta godišnjica smrti boksačke legende Mate Parlova

Mate Parlov, godišnjica smrti, Mate Parlov, 9. obljetnica smrti
U povodu devete godišnjice smrti Mate Parlova, jednog od najvećih velikana hrvatskog sporta i boksa ikada, njegovi prijatelji iz Boksačkog kluba Pula danas su položili cvijeće na njegov grob na pulskom gradskom groblju. Mate Teo Parlov preminuo je 29. srpnja 2008., tri mjeseca uoči svog 60. rođendana, godine od kratke i teške bolesti. Simbolično, njegov život se ugasio točno 30 godina nakon posljednje velike osvojene titule, i to one profesionalnog svjetskog prvaka 1978. godine u Milanu.

Godišnjica smrti boksačkog velikana prilika je da njegovi prijatelji i članovi pulskog kluba obiđu njegovo posljednje počivalište.

- Dragi Teo, dolazimo deveti put na tvoje posljednje počivalište da ti odamo priznanje za sve što si za života napravio. Postigao si sve što se moglo i u amaterskom i u profesionalnom boksu, i na tome ti neizmjerno hvala. Iako fizički više nisi s nama, sjećanje na tebe trajat će vječno, kazao je u prigodnom govoru tajnik Boksačkog kluba Pula Miroslav Hlušićka, spomenuvši i druge pulske velikane ringa, Velenika, Miloša, Vranješevića, Šarara... Također, opravdao je nedolazak Matinog učitelja Alda Buršića, koji je današnju obljetnicu propustio zbog bolesti.

Hina